|

Ticaretin nabzı bu fuarda atacak

Yük taşımacılığında ekonomiye büyük katkı sağlayan ticari araçların en büyük buluşması COMVEX İstanbul kapılarını açıyor. 180 ülkeden firmanın katılacağı organizasyona bugüne kadar gelenlerin sayısı 100 bini geçerken, Mercedes'ten Ford'a kadar Türkiye'de üretilen tüm ticari araçlar 21-24 Mayıs'ta TÜYAP'ta buluşacak.

Yeni Şafak ve
03:00 - 10/05/2016 Salı
Güncelleme: 20:57 - 9/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bugüne kadar 100 bin ziyaretçi ve 800 katılımcıya hizmet veren COMVEX İstanbul Fuarı 21-24 Mayıs tarihlerinde TÜYAP'ta kapılarını açacak. Beşincisi düzenlenecek fuara Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD), Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TAİD) ve TÜYAP Fuarcılık üstlendi. Fuar sektör profesyonellerini bir araya getirirken ticaretin nabzı da burada atacak. 50'yi aşkın ülkeden 30 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak.



AĞIR TİCARİ ARÇLAR SEKTÖRÜN AYNASIDIR


COMVEX İstanbul Fuarı basın toplantısında açıklamalarda bulunan TAİD Başkanı Hasan Bahadır Özbayır, ağır ticari araçların yatırım malı olmaları nedeniyle bir ülkenin gelişme trendi ile ilgili önemli ipuçları verdiğini ifade etti. Kamyon ve otobüs pazarının ekonomideki iniş ve çıkışların habercisi olduğuna değinen Özbayır, “Türkiye'de geçen yıl 6 ton ve üzeri sınıfta 40 bin 500 kamyon, 12 metre ve üzerinde bin 341 adet şehirlerarası otobüs ve bin 339 adet belediye otobüsü pazarı oluştu” dedi.







REKABETÇİ OLMALIYIZ


345 üyeye sahip olan TAYSAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, üyelerinin bir aracı yüzde 80-85 oranında yerli üretebilecek kapasitede olduğunu belirterek şunları söyledi: “Üyelerimiz üretimlerinin yaklaşık yüzde 70'ini ihraç etmektedir. Sektörümüzdeki toplam ihracatın yaklaşık yine yüzde 70'i AB ülkelerine yapılıyor. Kalitesini uluslararası arenada tescil ettiren üyelerimiz, dışa açılım ve küreselleşme yönünde olumlu adımlarla ilerliyor. Bugün itibariyle 22 üyemizin 24 ülkede, 59 adet tesis yatırımı bulunuyor. Özellikle son yıllarda yapılan düzenlemeler sayesinde ülkemizde Ar-Ge çalışmalarında önemli gelişmeler kaydedildi. Türkiye genelindeki 248'i aşkın Ar-Ge Merkezi'nin 59'u TAYSAD üyesi" şeklinde konuştu. Kanca, sektör olarak rekabetçi olmaları gerektiğini söyledi.



Kamyon ve otobüste küresel oyuncuyuz


OSD Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, Türk Ticari Araç Üretim Sanayii'nin küresel arenadaki konumunu güçlendirdiğini belirtti. Önen, “Otomotiv sanayimizde katma değeri daha yüksek olan ticari araç grubunda 2015, çok daha büyük başarılar gösterilen bir yıl oldu. Üretimimiz bir önceki yıla göre yüzde 30'luk artış göstererek 568 bin adede ulaştı. Her 100 ticari aracın 68'ini ihraç ettik" diye konuştu.



#Yük taşımacılığı
#Ticari araçlar
#COMVEX İstanbul
8 yıl önce