|

TİM’de üçüncü aday İsmail Gülle

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan adaylığını açıklayan TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Türkiye Tekstil Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle hedeflerini paylaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 02:36 - 12/06/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
İsmail Gülle
İsmail Gülle

Gülle, “Hedefimiz ihracatçı sayısı yüzbinlerle anılacak, dış ticaret fazlası veren bir Türkiye’dir” dedi. Kendisine destek veren tanıdık isimlerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Gülle, kararı tek başına vermediğinin, ihracatçılardan aldığı önemli destekle aday olduğunun altını çizdi.

TEKNOLOJİK ATILIMLARI YAYACAĞIZ

TİM delegeleri ve ihracatçı birliklerinin her zaman yeni olana, modern olana doğru ilerlediğine dikkati çeken Gülle, “Bugün dijital dönüşüm çağındayız. Marka, tasarım, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyonla üretecek, lojistik, pazarlama ve reklam ile destekleyeceğiz. Geride bıraktığımız sürede birlikte markalaşma, tasarım, inovasyon ve teknoloji üzerine birçok atılım yaptık. Şimdi bu atılımı ihracat ailesinin tamamı için devam ettirmek arzusundayız. İşte bu da beni TİM Başkan adayı olmam için cesaretlendiren bir başka unsurdur” dedi.

HEDEF KALİTEYİ ARTTIRMAK

TİM’in sadece ihracat rakamlarını artırmakla görevli olmadığını belirten Gülle, şunları kaydetti: “TİM aynı zamanda ihracatın değerini ithalatın değeri üzerine çıkarmakla da görevlidir. Bunu da standart reçetelerle gerçekleştirmek mümkün değildir. Cari açığının milli gelire oranını önce yüzde 3’ler seviyesine indirmek, ardından da cari açık fazlası veren bir ülke haline gelmek zorundayız. İhracatın katma değerini artırırken insan kaynağının kalitesini artırmak zorundayız. Bundan sonra ihracat şirketlerimizin tamamı ve TİM aynı zamanda bir eğitim kurumu gibi çalışmak zorundadır. Akademi ve iş dünyası ortaklığında her yıl en az 10 tane startup proje gerçekleştirmek için çalışacağız. Sadece mal üretmek değil vazifemiz hizmet de üretmektir."

#İsmail Gülle
#TİM
#Türkiye
٪d سنوات قبل