|

TOFAŞ’a ikinci bant geliyor

TOFAŞ’ın amirali olan Egea’da taleplere yetişilmiyor. 190 binlik üretimin yetmediğini ifade eden TOFAŞ CEO’su Cengi Eroldu, “Ek ikinci bant kararı aldık. 50 milyon avroluk yatırımla Egea üretimini 250 bine çıkaracağız. 500 kişilik ek istihdam sağlayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:56 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. (TOFAŞ)'ın 9 aylık sonuçlarını değerlendiren TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu yatırım müjdesi verdi. Egea'nın taleplerine yetişemediklerini söyleyen Eroldu, yönetim olarak kapasite artışına ve ikinci bant yapımına karar verdiklerini aktardı.



2017'NİN İLK ÇEYREĞİNDE DEVREYE ALINACAK


Bu kararla birlikte Fiat Egea Ailesi'nin toplam yıllık üretim kapasitesini 250 bin adete çıkaracaklarını ifade eden Cengiz Eroldu, “Bu rakam mevcut haliyle yıllık 190 bin adettir. Bu konuda 50 milyon avroluk bir yatırım yapacağız. Şu an gelen talebi karşılayamadığımızdan bu yatırımı 2017'nin ilk çeyreğine yetiştirmek istiyoruz. TOFAŞ olarak kapasitemiz 400 bin adettir. Bizim kapasitemizi belirleyen ana unsur boya bölümüdür. Mühdensilerimizin çalışmasıyla ilk kez ek bir yatırım yapmadan boya bölümünün kapasitesini 450 bine çıkarmayı başardık” dedi.



680 MİLYON DOLAR İHRACAT FAZLAMIZ VAR


Hem üretim hem ihracatta birinci sıraya yerleştiklerini ifade eden TOFAŞ CEO'su sözlerine şöyle devam etti: “Geçen seneye göre TOFAŞ'ın üretiminde yüzde 34'lük bir artış söz konusu. Türkiye genelinde ise yüzde 6'lık bir artış var. Şu an günde bin 500 adet araç üretiyoruz. Burada bir diğer hedefimiz de ayda 40 bin araç üretebilmektir. Buna da çok yaklaştık. 680 milyon dolar ihracat fazlamız, 9,5 milyar lira ciro var.”



Ötv meselesi netleşmeli


Gündemde olan ÖTV değişikliğiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Cengiz Eroldu, “Sanayici bir şirketin CEO'su olarak söylemeliyim ki, biz ve tüm Türk Otomotiv sanayii taşın altına ciddi biçimde elini koymuş durumdadır. Yapılacak yeni düzenlemede otomotiv sanayimizin rekabetçiliğine bir zarar gelmemeli. Piyasalarda belirsizlik oluşmaması için hızla netleştirilmeli” vurgusunu yaptı.









#Tofaş
#Egea
#Cengi Eroldu
#İkinci Bant
7 yıl önce