|

TOKİ’den borç kapatan kampanya

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ’den ev almış 210 bin vatandaşın borcunu erken kapatmasına imkan sağlayan yüzde 22 indirim kampanyasının 21 Mart’ta başlayacağını söyledi. Kampanyadan kısmi borç ödemesi yapanlar da yararlanacak.

Haber Merkezi
04:00 - 17/03/2019 Pazar
Güncelleme: 01:27 - 17/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Murat Kurum
Murat Kurum

TOKİ tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasına başvurular 21 Mart 2019 tarihinde başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kampanyadan 210 bin konut ve işyeri alıcısının yararlanabileceğini söyledi. İndirim oranı peşin ödemelerde yüzde 22 olacak.

ESNEK ÖDEME YAPILABİLECEK

Kampanyadan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin en az yüzde 25’ini kapatırlarsa ödedikleri yüzde 25'lik kısma yüzde 22 indirim uygulanacak. Kampanyadan, satışları 2017 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak ve son gün 19 Nisan olacak.

SOSYAL KONUTA 200 BİN BAŞVURU

Bakan Kurum sosyal konut başvuruları ve sektöre yönelik açıklamalarda da bulundu. Kurum, TOKİ ile başlattıkları 50 bin sosyal konut projesinin yapımının 10 milyar lira olduğu bilgisini paylaşarak, “Yatay yapılaşmayı bu 50 bin konutla 67 ilimize, sonra 81 ilimize çıkartmak suretiyle her ilimizde bu pilot uygulamaları yapmış olacağız. Bugüne kadar 200 bine yakın başvuru yapıldı. Bu uygulamalar şehrin geneline, gayrimenkul sektörüne de bir yön verecek” dedi.

  • Kanal İstanbul projesi hazır
  • Bakan Kurum, Kanal İstanbul güzergahı üzerinde nüfus yoğunluğunu artırmadan yatay şehirleşmeye uygun projeyi tasarladıklarını ve planlamayı yaptıklarını söyledi. Kurum, “İlave buraya 500 bin kişi gelecek. Örnek şehircilik anlayışıyla imar yapılacak. Süreç içerisinde Kanal İstanbul’un inşaatıyla birlikte planlarımızı da onaylayacağız, kesinlikle yoğunluk yapmadan” bilgisini verdi. Kurum, Atatürk Havalimanı’yla ilgili olarak ise “13 milyon metrekarelik alan orası, işin bütününde süreçte millet bahçesi yapacağız ve bu kesin bir karar. Ancak bu millet bahçesi etaplar halinde yapılacak” dedi.
#​TOKİ
#Murat Kurum
#Borç
#İndirim
5 yıl önce