|

Trabzon turizm atağında

Trabzon; Körfez ve Batılı ülkelere yönelik çalışmalar ve tanıtım faaliyetleri sayesinde ziyaretçi sayısını 500 bine çıkardı. Kent; Antalya gibi merkezlere rakip olmaya hazırlanıyor. TTSO Başkanı Hacısalihoğlu “Hedefimiz, farklı alternatifler sunarak 5 yılda 3 milyon turisti ağırlamak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2016 Salı
Güncelleme: 21:20 - 7/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Yaptırımlar nedeniyle Rus turist sayısında yaşanabilecek olası azalışı önlemek isteyen turizmciler yatırım ve tanıtım atağında. Tatil merkezi Antalya gibi şehirlerin aldığı tedbirler yanında Karadeniz illeri de turizm atağında. Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'u ziyaret eden turist sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri haline gelen ve 4 bin yıllık tarihi geçmişiyle insanları cezbeden Trabzon, ziyaretçilerine farklı alternatifler sunuyor. Turizme yönelik çalışmalarda Trabzon'da, Körfez ve Batılı ülkelere yönelik çalışmalar ve tanıtım faaliyetleriyle de turizmden daha fazla pay almak isteniyor.



HEDEF 3 MİLYON TURİST


TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yaptığı açıklamada, “Çalışmalarımızla şehrimizin ve bölgemizin doğal güzelliklerini iyi tanıttığımızı düşünüyoruz ki özellikle Körfez ülkelerinden hiç turist yokken bugün bu sayı 500 bine çıktı. Bu durum da tanıtımın bu bölgelerde çok iyi yapıldığı anlamına geliyor. Tanıtımlarla gelecek 5 yılda hedef koyduğumuz rakam, Körfez ülkelerinden 3 milyon vatandaşın Trabzon ve bölgesine gelmesidir. Körfez ülkelerinden 3 milyon vatandaşın anıtım programlarımızla o ülkelerden de daha fazla turist gelmesi için uğraşıyoruz.”



AMAÇ POTANSİYELİ ARTTIRMA


Bölgeye gelen turistlere farklı alternatifler sunmak istediklerine dikkati çeken Hacısalihoğlu, şunları kaydetti: “Bölgemizde yaşam alanları projeleri üretmeye başladık. Amacımız, turizmde cazibe merkezi olan bölgenin turizm potansiyelini daha da artırmak” dedi.





TÜRK -İRAN İŞ KONSEYİ TRABZON'DA TOPLANACAK


İran'a yönelik ambargonun kalkmasının ardından yeni pazar arayışlarına giren İran ve Türkiye'deki iş adamlarının her iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için Trabzon'da bir araya geleceği bildirildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TTSO) yapılan yazılı açıklamada, 11 Mart Cuma günü Trabzon'da TTSO Haluk Ulusoy Salonu'nda Türkiye-İran İş Konseyi düzenleneceği belirtilerek, konseyde İran'daki potansiyel iş fırsatlarının değerlendirileceği belirtildi.İran'ın, ambargonun kaldırılmasından sonra dünyanın dört bir yanından ülkelerin ilgi odağı haline geldiği ve Türkiye'nin de gündeminde yer aldığı aktarılan açıklamada, son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çok sayıda bakan ve iş adamıyla ziyaret ettiği İran'daki görüşmelerin ardından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-İran İş Konseyi'nin Trabzon'da toplanma ve İranlılar ile ortak forum yapma kararı aldığı kaydedildi.



#Rus turist sayısı
#Trabzon
#Suat Hacısalihoğlu
#Rus turist
8 yıl önce