|

Trakya'nın ihracat lideri

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayımlanan ihracat rakamlarına göre, Tekirdağ'ın, bu yılın mayıs ayında 58 milyon dolarlık ihracatla bölge illeri arasında ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Yeni Şafak
10:01 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:03 - 23/06/2016 Perşembe
AA

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, TİM'in açıkladığı rakamlara göre, Tekirdağ'ın mayıs ayında 58 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.



Tekirdağ'ın bu rakamla bölge illeri arasında en yüksek ihracat yapan il olduğunu kaydeden Şahin, geçen yıl ocak ve mayıs dönemlerinde kenttin 283 milyon dolarlık ihracat yaptığını, bu dönemde ise bu rakamı yaklaşık 25 milyon dolar arttırdığını açıkladı.



Edirne ve Kırklareli'deki ihracat rakamlarının ise düştüğünü bildiren Şahin, şunları kaydetti:



"Bölge illerimizin ihracat yaptığı ülkelere baktığımızda ise 2016 mayıs ayı itibarıyla Edirne'nin en çok ihracat yaptığı ülkenin Bulgaristan olduğunu görüyoruz. Bulgaristan'ı Filipinler, Makedonya, Tayland ve Arnavutluk takip etmiştir. Kırklareli'nin 2016 yılı mayıs ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise Polonya olmuştur. Polonya'yı İspanya, Ukrayna, Yemen ve Çin izlemiştir. Tekirdağ'ın ise en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise Almanya olmuştur. Tekirdağ'ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğu dikkati çekmektedir."



Şahin öte yandan mayıs ayında Tekirdağ'da 44, Kırklareli'nde 15, Edirne'de ise 6 yeni şirket kurulduğunu, Edirne'de bir şirketin kapandığını aktardı.



#Mahmut Şahin
#Mayıs ayı ekonomik verileri
#TRAKYAKA
#Tekirdağ
8 yıl önce