|

TÜBİTAK destekli doktora dönemi

Sanayide doktora derecesine sahip nitelikli insan gücü için çalışmalar başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 100 günlük eylem planı çerçevesinde açıklanan ‘Sanayi Doktora Programı’ çağrısının açıldığını duyurdu.

Yeni Şafak
04:00 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 00:55 - 7/08/2018 Salı
Yeni Şafak
​Sanayide doktora derecesine sahip nitelikli insan gücü için çalışmalar başladı.
​Sanayide doktora derecesine sahip nitelikli insan gücü için çalışmalar başladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı içerisinde duyurulan ve sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağı eksiğini gidermesi beklenen program için ilk adım atıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘Sanayi Doktora Programı’ çağrısının açıldığını duyurdu. İhtiyaç duyulan insan kaynağının artık Üniversite-Sanayi işbirliği ile yetiştirileceğini dile getiren Varank, programın son başvuru tarihinin 28 Eylül olduğunu belirtti.

SANAYİYE DOKTORALI İŞGÜCÜ

Program kapsamında özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesini teşvik etmek amacıyla, doktora öğrencilerine yönelik burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği verilecek. Bu sayede hibe, destekler ve yatırım destekleriyle hedeflenen teknolojik dönüşümün sağlanması ve değer zincirinde istenilen seviyelere ulaşılması için kritik önem arz eden insan kaynağının, nicelik ve nitelik olarak iyileştirilmesi sağlanacak. Bu amaç doğrultusunda şirketlerin ihtiyaçları merkeze alınacak, işletmeler ile işbirliği içinde kritik doktoralı insan kaynağının yetiştirilmesi sağlanacak.

TEKNOPARKLI ŞİRKETLER DE DAHİL

Sanayi Doktora Programı çağrısına yurtiçinde doktora eğitimi veren devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları, 6550 sayılı kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları ve özel sektör kuruluşlarının işbirliği ile başvurulabilecek. 5746 sayılı kanun kapsamındaki ar-ge/tasarım merkezleri ve teknoparklar bünyesindeki sermaye şirketleri ile özel sektör kuruluşları projeye dahil olabilecek.

  • Kimler başvurabilir
  • Programa; devlet veya vakıf yükseköğretim kurumları veya yeterlilik almış araştırma alt yapıları iki farklı modelde “e-bideb.tubitak.gov.tr” adresinden başvuru yapılabilecek. Üniversite-Sanayi İşbirliği Modeli ve Rekabet Öncesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Modeli üzerinden yapılacak başvurular 28 Eylül’de son bulacak.


BURAK KARACA
#Recep Tayyip Erdoğan
#Mustafa Varank
6 yıl önce