|

Tüketici yerli mala yöneldi

Çağrı Hipermarketleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kara, son bir yılda yerli markalara tüketici eğiliminin yüzde 20-25 arasında arttığını söyledi. Kara, “Yerel markalar cirolarını yukarıya çıkardı” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:28 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kara, son bir yılda yerli markalara tüketici eğiliminin yüzde 20-25 arasında arttığını söyledi.
Kara, son bir yılda yerli markalara tüketici eğiliminin yüzde 20-25 arasında arttığını söyledi.

Tüketicinin yerli markalara eğilimi bir yılda yüzde 25 arttı. Çağrı Hipermarketleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kara, son bir yılda içecekten temizliğe birçok kategoride yerli markalara tüketici eğiliminin yüksek olduğunu söyledi. Bunun yerel markaların cirolarına yansıdığına vurgu yapan Kara, “Yerel markalar cirolarını son bir yılda, hem kilogram ve litre hem de fiyat bazında artırmaya başladı. Burada ciddi bir ivmelenme var” diye konuştu.

Mağazalarında yerli markaların olabildiğince raflarda en ön sıralarda yer almasını sağladıklarını kaydeden Kara, tüketiciye daha iyi fiyat, daha hijyenik şartlarda hizmet verebilmek için üretime yönelik yatırımlar da yaptıklarını, kendilerine ait bir zeytin işleme tesisleri bulunduğunu söyledi. Şirket, bu yıl toplamda 12 milyon liralık yatırım yapmış olacak. Bunun büyük bir kısmı yeni mağaza yatırımı, çok küçük bir kısmı da zeytin üretiminin ek tesislerine yönelik gerçekleşecek.


BOYKOT KARARI YERİNDE

Elektronik ve özel tüketim konusunda alınan boykot kararının yerinde olduğuna dikkat çeken Kara, “Çok doğru bir karar. Özellikle gıda ve bazı diğer sektörlerde bunun için zamana ihtiyaç var. Tüketici alışkanlıklarını değiştirmek çok kolay olmuyor. Elektroniğin her türlü alternatifi var ama gıda sektöründe maalesef marka bağımlılığı önde. Biz yerel zincirler olarak bunu, yerel markaları daha ön plana çıkararak, daha uygun fiyatla sunarak engellemeye çalışıyoruz. Kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar yapıldığında çok iyi sonuçlar alınacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

15 GÜNDE 3 ŞUBE

Bu ayın başında 54 olan şube sayısını yaptıkları yatırımlarla artırmaya devam ettiklerini belirten Kara, "Devamında 55 ve 56'ıncı şubelerimizi açtık. Bugün de 57'nci şubemizi açacağız. Son 15 günde 3 şube açtık. Eylül başında 3 şube daha açacağız” bilgisini verdi. Her açtıkları şubenin, bin metrekare civarında alışveriş alanı, bin metrekare de depolardan oluştuğunu ifade eden Kara, her mağazada 45-50 kişinin çalıştığını, şu anda 2 bin 850 personelleri bulunduğunu anlattı.

  • Kara, Anadolu Yakası’nda 36, Avrupa Yakası’nda 16 ve İzmit’te 5 şubeleri olduğunu, Bağcılar’da açacakları şubenin ardından Kayaşehir, Esenler ve Esenyurt ile de şube yatırımlarına devam edeceklerini aktardı. Kara, Türkiye genelinde ciro sıralamasında 6’ncı olduklarını belirterek, öz sermayeleri ile abüyüyen, doğru noktaları seçmek için çalışan bir şirket olduklarını, finansal dalgalanmalara karşı dayanıklı olmayı önemsediklerini vurguladı.
#​Çağrı Hipermarketleri
#Yerli malı
6 yıl önce