|

Tüketicileri aldatan acenteye para cezası

Seyahat acentesi meslek ilkelerine ve Seyahat Acentaları Birliği Yönetmeliği'ne aykırı davranan ve tüketicileri aldatan seyahat acentelerine kınama ve para cezası geliyor.

Yeni Şafak ve
08:47 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:01 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
TÜRSAB, dolandırıcılık yapan, internet üzerindeki rezervasyonlarda tüketiciyi kandıranlara da cezalar getiriyor.
TÜRSAB, dolandırıcılık yapan, internet üzerindeki rezervasyonlarda tüketiciyi kandıranlara da cezalar getiriyor.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetmeliği ile seyahat acentesi meslek ilkelerine aykırı davranan, tüketicileri aldatan, seyahat acentesi sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketleriyle huzur, sükûn ve çalışma düzenini bozucu eylem ve davranışlarda bulunan üyelere verilen cezalar yeniden düzenlendi. Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre seyahat acentası meslek ilkelerine aykırı davranan, üyelik görev ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen, yıllık aidat borcunu yıl sonuna kadar kapatmayan, TÜRSAB'ın itibarını zedeleyici fiil ve beyanlarda bulunan, tüketici ve diğer kişilerle olan ilişkilerde terbiye ve nezakete aykırı davranışlarda bulunan üyeye, mesleki faaliyetlerinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiği önce yazı ile bildirilecek. Eğer bu davranışlar tekrarlanırsa kınama cezası verilecek.

TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMEYENE CEZA

TÜRSAB, dolandırıcılık yapan, internet üzerindeki rezervasyonlarda tüketiciyi kandıranlara da cezalar getiriyor. Tüketicilere ve diğer kişilere olan taahhütlerini yerine getirmeyen veya bunlara karşı haksız ithamda bulunan, müşterilerini, tüketicileri veya diğer kişileri aldatan, rekabeti bozucu davranışlarda veya haksız rekabette bulunan ya da mükerrer uyarma cezası alan üyeye mesleki faaliyetinde ve davranışlarında kusurlu olduğu yazı ile bildirilecek. Uygulama tekrarlanırsa üyeye para cezası verilecek.

5 KATI PARA CEZASI

Verilecek para cezası kusurun işlendiği yıla ait üyelik aidatının iki katı olacak. Üyenin para cezası verilmesini gerektiren eylem ve davranışlarının aynı eylem ve davranış olmasına bakılmaksızın bir yıl içerisinde tekrarında verilecek ceza yıllık aidatın (2 bin 257 lira) beş katı olarak uygulanır.

Üyenin seyahat acentası sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketleriyle huzur, sükûn ve çalışma düzenini bozucu eylem ve davranışlarda bulunması karşısında, Birlik üyeliğinden geçici veya uzun süreli olarak çıkarılması sağlanacak. Geçici çıkarma cezası bir aydan az altı aydan fazla, uzun süreli çıkarma cezası altı aydan az iki yıldan fazla olamayacak.

#TÜRSAB
#Aldatan acente
#Para cezası
#Tüketici
6 yıl önce