|

TÜMOSAN’dan üç farklı motor

Türkiye’nin ilk dizel motor üreticisi TÜMOSAN, 360, 450 ve 500 beygir üzeri olmak üzere 3 farklı güçte motoru Türk savunma sanayisinin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. TÜMOSAN Proje Yönetim Müdür Vekili Volkan Gün, “Kısa süre içinde sözleşmeyi imzalayacağız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2018 Pazar
Güncelleme: 00:55 - 25/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
​TÜMOSAN, 360 beygir, 450 beygir ve 500 beygir üzeri olmak üzere 3 farklı güçte motoru Türk savunma sanayisinin hizmetine sunacak.
​TÜMOSAN, 360 beygir, 450 beygir ve 500 beygir üzeri olmak üzere 3 farklı güçte motoru Türk savunma sanayisinin hizmetine sunacak.

TÜMOSAN, 360 beygir, 450 beygir ve 500 beygir üzeri olmak üzere 3 farklı güçte motoru Türk savunma sanayisinin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. TÜMOSAN Proje Yönetim Müdür Vekili Volkan Gün, “6x6 ve 8x8’lik araçların motor ihtiyacını karşılamak için FNSS firması ile sözleşme çalışmalarımız sürüyor. Yakında sözleşmeyi imzalarız” dedi.

Türkiye'nin ilk dizel motor üreticisi TÜMOSAN, geliştirdiği yerli motor ve güç aktarma organlarıyla güvenlik güçlerine hizmet verecek 4x4, 6x6 ve 8x8 zırhlı araçların ihtiyaçlarını karşılamaya hazırlanıyor. 17'nci MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı gerçekleştirilen High Tech Port By MÜSİAD’da büyük ilgi gören TÜMOSAN; yerli motor, transmisyon ve güç aktarma organları konusunda yürüttüğü çalışmalarda gelinen noktayı sergiledi.


PUSAT GÜNCELLENEREK GELECEK

TÜMOSAN’ın çalışmaları hakkında bilgi veren Proje Yönetim Müdür Vekili Volkan Gün; Pusat'ın IDEF 2019'de temel olarak aynı kalmakla birlikte fiziksel bazı güncellemelerle geleceğini söyledi.

Geçen sürede Savunma Sanayii Başkanlığı aracılığıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'yle görüşmeler gerçekleştirdiklerini, ihtiyaçları belirlediklerini ve bu doğrultuda araçta bazı güncellemeler yaptıklarını anlatan Gün, şöyle konuştu: "Araç üzerindeki kalifikasyon testlerimiz devam ediyor. Özellikle mayın ve balistik testlerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. IDEF 2019’da, müşteri isterileri doğrultusunda testleri tamamlanmış, mayın ve balistik tesisleri geçmiş bir aracı sergilemeyi planlıyoruz. Şu anda TÜMOSAN'ın farklı bir motoruyla test süreci devam ediyor.”

  • Yerli motorla envantere girecek
  • Bu araçların envantere ilk kez yerli motorla gireceğine dikkat çeken Volkan Gün, “Sergilediğimiz projede 450 beygir ve 500 beygir üzerinde olmak üzere 2 tip motor vermeyi planlıyoruz. Envanterdeki araçların ihtiyaç duyduğu güçler de dikkate alındığında bu alandaki dışa bağımlılık çok ciddi biçimde ortadan kalkacak. Pusat’ta 4 silindir, 360 beygir motor kullanıyoruz. 360 beygir motorun test ve kalifikasyon çalışmalarını test ve kalifikasyon çalışmaları FNSS projesindeki 450 beygir ve 500 beygir üzeri motorlarla eşzamanlı yürüteceğiz. Yani o proje tamamlandığında Türkiye’nin ihracat lisansı ve kullanım izni gerektirmeyen 4 silindir 360 beygir, 6 silindir 450 beygir ve 500 beygir üzeri 3 farklı motoru olacak” dedi.


#TÜMOSAN
#Türkiye
#Volkan Gün
5 yıl önce