|

Turizm sektörü 2018’e hızlı girdi

Turizm sektörü 2018 yılına çok hızlı bir başlangıç yaptı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, ocak ayı verilerine göre ülke genelinde 2017 yılına göre yüzde 38’lik artış yakalandığını kaydetti. Bağlıkaya, 4,7 milyon turistle en çok turist gönderen ülke sıralamasında liderliğe oturan Rusya’dan bu yıl sonuna kadar 6 milyon turisti ağırlamayı beklediklerini de dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:18 - 15/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
6 milyon Rus turist bekleniyor.
6 milyon Rus turist bekleniyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün 2018 yılına çok iyi bir başlangıç yaptığını dile getirdi. Ocak ayı verilerine göre ülke genelinde 2017 yılına göre %38’lik artış yakalandığını söyleyen Bağlıkaya, İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı ocak ayında %58,9 oranında arttığını ifade etti. Antalya’ya havayoluyla gelen yabancı ziyaretçi sayısında ise ilk iki aylık dönem itibariyle %21’lik bir artış söz konusu olduğunu belirten Bağlıkaya, “Türkiye’ye en zorlu rakip olarak gördüğümüz İspanya’nın ocak dönemindeki artış oranı %6 olarak gerçekleşti” diye konuştu.

2018 YILINDA RUS TURİSTTE REKOR BÜYÜME BEKLENTİSİ

2017 yılında Rusya’dan gelen ziyaretçi sayısı 4,7 milyona ulaştığını belirten Bağlıkaya, “Bu sonuçla Rusya, Türkiye’ye en çok turist gönderen ülke unvanını Almanya’dan devraldı” dedi. 2018 yılında daha çok büyüme beklediklerini, belirten Bağlıkaya “Tur operatörlerinden aldığımız rezervasyon verileri de oldukça sevindirici. Aldığımız bilgilere göre, bu yıl yaklaşık %30 civarında bir artış öngörüyoruz. Bu da 2018 yıl sonunda yaklaşık 6 milyon Rus turisti ülkemizde ağırlayacağımız anlamına geliyor” dedi.

Rusya'da Türk turizmcileri umutlandıran konuların başında ekonomideki toparlanmanın geldiğine işaret eden Bağlıkaya, şu bilgileri verdi: “Ekonomideki toparlanma ve refah seviyesindeki yükselişin tatil talebine doğrudan etkisi var. Rusya ekonomisi 2017'de %1,5 büyüme gösterdi. Geçtiğimiz yıl Rusya’nın para birimi Ruble’nin değerinde ise %16’lık artış yaşandı. Tüm bu veriler çerçevesinde Rusya’da tatil talebinin artacağını öngörüyoruz.”


RUSYA'NIN POTANSİYELİ ÇOK

Rusya’dan her yıl yurt dışına yapılan seyahatlerin sayısı 40 milyonun üzerinde olduğunu belirten Bağlıkaya, tatil talebinin artmasının en çok yarar sağlayacağı ülkenin Türkiye olacağını kaydetti. Rus halkının tatil tercihinde Türkiye’nin uzun yıllardır ilk sırada yer aldığını belirten Bağlıkaya, “Bununla birlikte Türk tur operatörlerinin pazarın yüzde 80’ine hakim olmaları, Rus halkında oluşturdukları güven ve satış tercihlerini kriz dönemlerinde bile ülkemiz lehine kullanmaları büyük avantaj sağlıyor. Seyahat Acentaları olarak hedefimiz Rusya’dan 2020 yılında gelen ziyaretçi sayısını 10 milyona ulaştırmak” ifadelerini kullandı.

Türk mutfağı tur paketi

Rus turistlerin ülkemizde öncelikle Antalya, İstanbul, Dalaman, Alanya, Marmaris ve Bodrum destinasyonlarımızı tercih ettiğini belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Rus halkının kültürümüze ve Türk mutfağına olan ilgisini biliyoruz. Buradan yola çıkarak, Kapadokya, Pamukkale, Çanakkale, Bursa, Gaziantep, Hatay Mardin, Urfa gibi şehirlerimiz de tarih, kültür ve gastronomi ile buluşturan turlarla tanıtmak ve pazarlamak istiyoruz” dedi. Özellikle gastronomi turlarını ülkemizin her bölgesine taşımak istediklerini belirten Bağlıkaya, “Şehir turları açısından da Rus turistlerin Ege’nin incisi İzmir’e olan ilgisini canlandıracak tanıtım çalışmaları yapılmasını sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

#Turizm
#Antalya
#Rus Turist
#Firuz Bağlıkaya
6 yıl önce