|

Turizmde umut Türkiye: Dünya turizmcilerine göre en hızlı toparlanacak ülke Türkiye

Almanya, ABD, Avustralya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu 45 ülkeden 822 şirket ve 1468 turizmciye salgın sonrası ülkelerin turizm potansiyelleri soruldu. Ankette en hızlı toparlanacak turizm bölgeleri arasında Türkiye %12,2 ile ilk sırada yer aldı.

Haber Merkezi
01:00 - 19/05/2020 Salı
Güncelleme: 23:20 - 18/05/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu (International MICE&Wedding Forum-IMWF2019) yeni tip koronavirüs salgını sonrasına ilişkin sektördeki ilgili segment karar vericilerin fikirlerine ulaşmak ve genel kanıyı ortaya koymak adına anket çalışması yaptı. Aralarında Almanya, ABD, Avustralya, Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya, İtalya ve Rusya gibi ülkelerin bulunduğu 45 ülkedeki 822 firma ve 1468 turizmciye 9 soru yöneltildi.

6 AY SONRA BEKLENTİSİ

Ankette yer alan "Salgının ne zaman son bulacağını düşünüyorsunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 37,8'i 6 ay sonra, yüzde 22,6'sı 3 aydan az bir süre içinde, yüzde 15,6'sı aralıkta, yüzde 14,8'i de gelecek yılın ilk yarısında salgının biteceği yönünde görüş bildirdi. "Salgın sonrası işlerinizin özgür düzenine girmesi ne kadar sürer?" sorusuna da yüzde 29,34'ü 3 ile 6 ay arasında, yüzde 23,3'lük kısmı da 6-9 ay arasında cevabını verdi.

“EN HIZLI TOPARLANMA TÜRKİYE’DE OLUR”

Türkiye'nin daha hızlı toparlanabileceği öngörüsü hakim. Ankette salgın sonrası en hızlı toparlanabilecek turizm bölgeleri arasında Türkiye ilk sırada yer aldı. Anketin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapan Forumun Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy, forum olarak toplantı ve bölge düğünleri segmentinde sektörün dünya genelinde en önemli buluşma zeminini oluşturduklarını söyledi. Yaptıkları anketin şu ana kadar kendi türünde hazırlanan en geniş kapsamlı çalışma olduğunu vurgulayan Ersoy, "Yaşanan pandemi etkilerini, destinasyonlar, havayolları ve müşteriler açısından ele alarak, tahminler ve bu tahminler neticesinde ortaya çıkan iç görüleri yansıttık" dedi.

TÜRKİYE’Yİ TAYLAND VE ÇİN TAKİP EDİYOR
  • Katılımcıların yüzde 59'unun müşterilerin salgın sonrası faaliyet amacıyla yurt dışı seyahatlerine katılmalarının biraz zaman alacağını düşündüğünü belirten Ersoy, "Salgın sonrası hangi turizm destinasyonlarının, ülkelerin en hızlı şekilde toparlanabileceği sorusuna ilişkin yüzde 12,2'lik bir oranla Türkiye ilk sırada yer aldı. Sektör, Türkiye'nin diğer ülkelere göre daha hızlı bu süreci atlatabileceğini düşünüyor. Türkiye'yi yüzde 11,7 ile Tayland, yüzde 9,2 ile Çin takip ediyor" diye konuştu.

THY ilk 5’te


  • Ankette katılımcılara havayollarına ilişkin de soru yöneltildi. “Varlığını ve faaliyetlerini sürdürme noktasında en büyük başarıyı hangi havayolu şirketinin gerçekleştirebileceğini düşünüyorsunuz?” sorusuna verilen cevablarda Türk Hava Yollarının başarılı bir grafik ortaya koyduğuna dikkat çeken Necip Fuat Ersoy, “THY, yüzde 8,05 oranla 19 şirket arasında ilk 5’te yer aldı. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates hava yolu şirketi yüzde 13,42’lik oranla ilk, Etihad firması da yüzde 9,05 ile ikinci sırada” değerlendirmesinde bulundu.
#Turizm
#Türkiye
#THY
#Turist
4 yıl önce