|

Türk domatesine yoğun talep

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz, birçok ülkenin Türk domatesine ilgi duyduğunu belirterek, "Türkiye'de yaklaşık 12 milyon ton domates üretiyoruz. Bunun yaklaşık 3,5 milyon tonu seradan çıkıyor" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:27 - 25/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye'de yaklaşık 12 milyon ton domates üretiliyor.
Türkiye'de yaklaşık 12 milyon ton domates üretiliyor.

Yanmaz, Türkiye'nin en önemli tarım ürünleri ihracatının başında domatesin geldiğini ifade ederek, bu anlamda seracılığın gelişmesinin önemine değindi.

100 MİLYON DOLARA YÜKSELDİ

Yılbaşından bu yana gerçekleştirilen domates ihracatının, geçen yılın aynı dönemine göre artış göstererek yaklaşık 100 milyon dolara yükseldiğini belirten
Yanmaz, geçen yıl 53 ülkeye 292 milyon dolarlık domates ihracatı gerçekleştirildiğini hatırlattı.
SERA-BİR Başkanı Yanmaz, domates ihracatında en büyük pazarın Rusya olduğunu, bu ülkeyi Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin takip ettiğini söyledi.

12 MİLYON TONLUK ÜRETİM

Türkiye'de yetiştirilen domatesin sağlıklı ve kaliteli olduğunu, bundan dolayı dünyanın her tarafından çokça talep gördüğünü vurgulayan Yanmaz, şunları kaydetti: "
Türkiye'de yaklaşık 12 milyon ton domates üretiyoruz. Bunun yaklaşık 3,5 milyon tonu seradan çıkıyor. Teknolojiyi kullanıyoruz, tüm akıllı sistemleri yapıyoruz. İyi tarım uygulamalarını uyguluyoruz, o yüzden domatesimiz dünyadan talep görüyor. Özellikle Rusya'dan ihracat talepleri arttı.
"
  • Yanmaz, yürütülen çalışmalar sayesinde, teknolojik seralarda üretilen domateste hormon ve kimyasal ilaç kullanılmadığını, bu nedenle tarlada mevsiminde yetişen domatesten daha sağlıklı olduğunu savunarak, bu durumun ürünün her zaman talep edilmesini sağladığını vurguladı.
#Domates
#Müslüm Yanmaz
#Türkiye
5 yıl önce