|

Türk ekonomisinde 'rekor' günü

Türk ekonomisinde bugün açıklanan veriler, piyasalar açısından umut verici bir dönemi işaret ediyor. BİST100 endeksi ve ihracat rakamlarındaki veriler ekonomiye duyulan güveni tazelerken, hedeflere olan inancı da arttırdı.

Yeni Şafak
13:48 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:11 - 1/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk ekonomisi açıklanan verilerle güven tazelemeye devam ediyor.
Türk ekonomisi açıklanan verilerle güven tazelemeye devam ediyor.

Türkiye ekonomisi başta Kredi Garanti Fonu olmak üzere hükümetin teşvik ve desteklerinin süren etkisiyle ikinci çeyrekte yüzde 5.1 büyüdü.

Ekonomistler büyümede güçlü seyrin yılın kalanında da devam edeceğini belirterek, 3.çeyrek büyümede de ortalama yüzde 6'lık bir beklenti oluştuğunu açıkladı.

Bugün açıklanan ihracat rakamlarında 10 yılın rekoru yaşanırken, BİST100 endeksinde rekor tazelenerek, 111 bin puan seviyeleri görüldü.

İhracatta 10 yılın rekoru

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin büyümede dünya ortalamasının üzerinde olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki 3 yıl içinde hedefimiz Türkiye'yi üst gelir grubu ülkeler arasına sokmak" dedi. Başbakan Yıldırım, ayrıca ihracat rakamlarındaki 10 yılın rekorunu açıkladı. Yıldırım, "Ekim'de yüzde 15,6 artış kaydedildi" dedi.

Borsa rekor tazeledi

Borsa İstanbul tarihinde ilk kez 111 bin puanı aşarak yeni bir rekor daha kırdı. BIST 100 endeksi, Ekim ayında yüzde 7,03 yükselerek Eylül'deki kayıplarının tamamını telafi etti ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

#TİM
#İhracat
#BİST100
7 yıl önce