|

Türk Eximbank'tan küresel atak

Türk Eximbank, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası ile ticaret anlaşması imzaladı. Genel Müdür Adnan Yıldırım işbirliğinin, ikili ticarete ve üçüncü ülkelere yönelik ihracata önemli faydalar sağlayacağını söyledi. Yıldırım, 21 Şubat'ta ABD'ye de benzeri bir ziyarette bulunacaklarını dile getirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:59 - 18/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Türk Eximbank, yeni roadshow programı için rotasını ABD’ye çevirdi.
Türk Eximbank, yeni roadshow programı için rotasını ABD’ye çevirdi.

Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) ile iş birliği anlaşması imzalayan Türk Eximbank, yeni roadshow programı için rotasını ABD’ye çevirdi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, geçen yıl İngiltere, Fransa ve Belçika gibi ülkelerin ihracat destek kuruluşlarıyla anlaşmalara vardığını hatırlattı. Yıldırım, “Japonya’nın doğrudan finansman sağlayan ihracat kredi destek kuruluşu JBIC ile iş birliği anlaşması imzaladık. Bu, Türk Eximbank olarak JBIC ile yaptığımız ilk anlaşma. İkili ticarete ve üçüncü ülkelere yönelik ihracata faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Şubat’ta ABD’li Kurumlarla Buluşma

Uluslararası piyasalardan orta ve uzun vadeli kaynak sağlamak için Japonya, Çin, Avrupa ve ABD’nin banka ve finans kuruluşlarıyla çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Yıldırım, “Japonya’daki roadshow programının bir benzerini de 21 Şubat’tan itibaren ABD’nin New York, Boston ve Los Angeles şehirlerinde yapacağız" ifadesini kullandı.

Yıldırım, orta ve uzun vadeli kaynak temini açısından roadshow programlarının son derece etkili olduğuna dikkati çekerek, “Umuyorum ki bu programda da başarılı olacağız. İhracatçılarımızın kısa vadeli talepleri yanında bizden orta ve uzun vadeli kaynak talepleri var” dedi.

Asya pazarı canlı

Kasım 2017’de gerçekleştirilen Asya Eximbankaları Forumu’nda Tayland Eximbank’ı ile de bir anlaşma imzaladıklarına dikkati çeken Yıldırım, “ Asya ülkeleri önümüzdeki dönemde daha çok iş birliği yapmayı planladığımız ülkeler. Avrupa ülkeleri ve ABD ile yaptığımız anlaşmalar son derece kapsamlıdır” bilgisini verdi.

KAYNAK ARTACAK

Yıldırım, iş birliği anlaşmalarından beklentilerine değinerek, şunları kaydetti:

“Asya ülkelerindeki bankalardan, başta Japonya olmak üzere, ülkemiz ve ihracatçılarımız adına bu anlaşmalarla şunları bekliyoruz; birincisi orta ve uzun vadeli kaynak sağlama bakımından doğrudan fonlama imkanlarının artırılması, ikincisi bu ülkelerle ticaretimizin artırılması, üçüncüsü de bu ülkelerin şirketleriyle bizim Türk şirketlerinin kendi coğrafyamızda Asya’da ve Afrika kıtasında ortak projeler yapmalarının önünün açılması ve yapılan işleri çoğaltmak. O nedenle bizim ihracatımıza çok yönlü etkisi olabilecek fonlama ihraca bakımından çok boyutlu beklentiler içerisindeyiz.”

#Asya
#JBIC
6 yıl önce