Türk gıda ürünleri Japonya'da tanıtıldı

Yeni Şafak
11:57, 10/03/2017, CumaG: Güncelleme: 12:09, 10/03/2017, Cuma
AA
Türk gıda ürünleri Japonya'da tanıtıldı
Türk gıda ürünleri Japonya'da tanıtıldı.

Türk gıda ürünleriyle hazırlanan Japon damak tadına uygun lezzetler, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonla tanıtıldı. EİB Koordinatör Başkan Vekili Nurettin Tarakçıoğlu, "Japonya’nın gıda ithalatından ilk aşamada en azından 1 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz" dedi.

Türk gıda ürünlerinin Japonya'ya ihracatının artırılması için yürütülen Turquality Projesi kapsamında Türk gıda ürünleriyle hazırlanan Japon damak tadına uygun lezzetler, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonla tanıtıldı.



Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı destekli Turquality Projesi'nin ikinci yılı kapsamında Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği rezidansında Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç'in ev sahipliğinde resepsiyon verildi.



Etkinlikte, Japon Şef Masayuki Okuda ve Türk Şef İbrahim Önen'in yönetiminde, Türk gıda ürünleriyle hazırlanan Japon damak tadına uygun lezzetler, Japon kamu temsilcileri, ithalatçı firmalar, basın mensupları, blog yazarları ve Türk firmaların temsilcilerine ikram edildi.



  • "Discover Turkish Food" başlıklı internet sitesinde de tarifleri paylaşılan lezzetler, Japon katılımcıların beğenisini kazandı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Vekili Nurettin Tarakçıoğlu, Japonya'nın kaliteli gıda tüketim alışkanlığına sahip bir ülke olduğunu ve Türk gıda sektörü için en önemli hedef pazarlardan biri durumunda bulunduğunu ifade etti.



http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/03/10/12/01/resized_159d2-1154_tur_picture_20170310_11199716_11199713.jpg

Turquality Projesi etkinliğini, Japonya'da düzenlenen ve Uzakdoğu'nun en büyük gıda fuarı olan Foodex Fuarı ile eş zamanlı yaptıklarına dikkati çeken Tarakçıoğlu, şunları kaydetti:



"Biliyoruz ki Japonya, tarıma elverişli topraklarının yetersizliği yüzünden dünyanın en büyük gıda ithalatçılarından, ama biz toplamda 1 trilyon dolara yakın ithalatı olan Japonya pazarında çok küçük bir payla temsil ediliyoruz. İki ülkenin uzaklığı lojistik bir sorun olarak görünse de bizler iki dost ülkenin bu dezavantajlı durumu yenecek iş birliği olanakları geliştireceğine inanıyoruz. 2016 yılında Türkiye'den Japonya'ya yapılan gıda ürünleri ihracatı yüzde 8'lik artışla 148,5 milyon dolardan 160 milyon dolara yükseldi. Japonya'nın gıda ithalatından ilk aşamada en azından 1 milyar dolarlık pay almayı hedefliyoruz."



Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç, Türk mutfağının Avrupa ve Asya mutfaklarını bir araya getiren güzel bir sentez olduğuna dikkat çekti.



Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez de iki dost ülke arasındaki ticaretin arzu edilenin çok gerisinde olduğunu, Japon firmalarını Türkiye'de son dönemde açıklanan yatırım teşviklerinden yararlanmaya davet ettiklerini bildirdi.








Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026