|

Türk ortaklarımızla çalışıyoruz

SAAB’ın CEO’su Mattias Bergman, Türkiye'nin kendi yerli otomobilini üretmesinin bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. TÜBİTAK ile birlikte çalıştıklarını belirten Bergman, “28 Mayıs'ta anlaşma yapıldı. Bizim mühendislik ekibimiz ve Türk ortaklarımız el ele çalışıyorlar" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:16 - 17/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İsveçli otomobil markası SAAB'ın CEO'su Mattias Bergman, Türkiye'nin kendi yerli aracını üretmesinin bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. İsveç'in Trollhättan kentinde konuşan SAAB'ın CEO'su Mattias Bergman, yerli otomobil için Türkiye ile el ele çalıştıklarını belirterek, bu çalışmaların detayları hakkında bilgiler verdi. Geliştirme çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayan Bergman, şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi, Türk hükümetiyle bir anlaşma imzaladık. Türk araştırma kurumu TUBITAK ile Türkiye'nin gururu olacak yerli otomobil projesinde birlikte çalışıyoruz. Türkiye için kendi yerli arabasını üretmek bir gurur kaynağı. Uluslararası pazarda bu anlamda üretilip pazarlanan bir Türk otomobili bulunmuyor. Türkiye Avrupa ile Ortadoğu arasında önemli bir pozisyona sahip. Ülkenin araba ihrac etmeye başlaması, ekonomik gelişmesine de katkı sağlayacak."



28 MAYIS'TA ANLAŞMA YAPILDI






"Uzun süredir görüşmelerimiz sürüyordu" diyen Bergman 28 Mayıs'ta bir anlaşma imzaladıklarını söyledi. Bergman, şöyle devam etti: "Bizim mühendislik ekibimiz ve TUBITAK, aracın dizaynı için ortak bir çalışma yürütüyor. Şu an bir kaç tane prototip hazırladık ve bunları sunduk. Türk ortaklarımızla üretim haricinde pazarlama ve geliştirme konularında da bilgi paylaşımı yapıyoruz.Ürün geliştirmesi için kaynakları da paylaşacağız. İmkanlardan bazılarını TÜBİTAK bize sağlıyor".



İş birliğimiz artarak sürecek


SAAB CEO'su Bergman, şu an bir kaç tane prototip hazırladıklarını belirterek, "Bunları sunduk. Bu araçlar farklı ağırlıklarda ve görünümde, prototipler. Araçlar bir kaç gün önce de Türkiye'deki ortaklarımız tarafından lanse edildiler" dedi. Türkiye ile üretim haricinde pazarlama ve geliştirme konularında da bilgi paylaşımı yaptıklarını ifade eden Bergman şunları söyledi: "Bu konuda Türkiye'deki fabrika sahiplerine, mühendislerine eğitim veriyoruz ve onlarla el ele çalışıyoruz çalışmalarımız artarak sürecek. Bilgiyi, parçaları, üretim sistemini biz sağlıyoruz. Ürün geliştirmesi için kaynakları da paylaşacağız. Burada sahip olmadığımız imkanlardan bazılarını ise TUBITAK bize sağlıyor."



Yerli otoda yılmayalım!


Türkiye'nin ilk yerli otomobil üretme projesi “Devrim”e genç yaşta katılan yüksek makine mühendisi Kemalettin Vardar, Türklerin bir otomobil yapamayacağını dillendirmenin, bir korkutmanın, yönlendirmenin ve yanıltmanın sonucu olduğunu söyledi.







Bir grup mühendisin 129 günde tamamı yerli 4 otomobil ürettiğine dikkati çeken Vardar, “Türkiye otomobil üretebilir. Türk tekniği, mühendisi ve kafasının bir otomobil yapamayacağını dillendirmek, bir korkutmanın, yönlendirmenin ve yanıltmanın sonucudur. Yapamayacağını savunan başbakan ve cumhurbaşkanı bile gördüm. Ancak bu görüşte olanlar fena halde yanılıyorlar.”




#Mattias Bergman
#yerli otomobili
#Türk otomobili
9 yıl önce