|

Türk start-up’lara destek yetersiz

Marmara Teknokent AŞ Genel Müdürü Orhan Çömlek, “Türkiye olarak start up’larımıza yeterince destek olamıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:23 - 8/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Türk start-up’lara destek yetersiz
Türk start-up’lara destek yetersiz

Çömlek, şöyle devam etti: Ülkemizde belediyelerden ihale alamayan çocukların kurduğu bir start up şirket, İngiltere’deki akıllı şehir şebeke işinin büyük bir kısmını aldı. İngiltere bizim destek olamadığımız bu çocuklara her türlü kolaylığı sağladı. O nedenle bizim tersine start up göçünü engellememiz lazım."

DEĞER VEREN ÜLKELERE KAYIŞ OLUR

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen MMG Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci günü panel ve sunumlarla sürdü. Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir’in moderatörlüğündeki “Yerel Kalkınma: Teknoparklar ve Sanayi Kümelenmeleri” panelinde konuşan Çömlek, Çin’in yükselen nitelikli teknoloji üretimine dikkati çekti. Çömlek, Türk start up’ların yeterince desteklenmemesi halinde dışarda el üstünde tutulacakları ülkelere kayabileceğini söyledi.


POZİTİF AYRIMCILIK GEREKLİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Özyurt, savunma teknolojileri ve gen mühendisliği konularında projelerin artması için kamu ve sanayi kesiminin birlikte çalışması gerektiğini kaydetti. Ar-Ge’nin ticarileştirilmesi konusunda enstrüman eksikliği yaşandığını da anlatan Özyurt, “Bankacı arkadaşlarımız alınmasınlar ama bizde bankalar daha desteği verirken firma batarsa neleri satıp parasını çıkarabileceğinin hesabı peşinde. Start up’larımızı korumak, onları içeride tutmak istiyorsak finansman konusunda da pozitif ayrımcılık gerekli” dedi.


#Kalkınma
#Fatih Hasdemir
#Orhan Çömlek
7 yıl önce