|

Türk Telekom’dan milli çözüm

Dijital reklam pazarında ABD kaynaklı platformlara ayırdığı reklam bütçelerini kesen Türk Telekom, yerli platformları desteklemek adına yerli firma Admatic Grup ile anlaştı.

Haber Merkezi
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:26 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Dr. Paul Doany - Tansel Okan
Dr. Paul Doany - Tansel Okan

İmza töreninde konuşan Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Paul Doany, Türkiye ekonomisinin zor bir sınavdan geçtiğini belirterek, şöyle konuştu: “Hem reklamveren hem de yayıncıların çalışmak zorunda kaldığı küresel oyuncular yerine, tamamen yerli bir çözüm alternatifi sunulmasını hedefliyoruz.” Paul Doany, dijital reklam pazarında Türkiye’den de büyük miktarda reklam geliri elde eden bazı küresel firmaların vergi sistemimize tabi olmadıklarını da hatırlattı.

Kaynak Türkiye'de kalacak

Doany, “Küresel firmalar sisteme tabi olmadıkları için vergi ödemiyor. Bu firmalar yerine ülkeye katma değer sağlayan yerli platformların tercih edilmesi ülke ekonomisine güç katacak” dedi. Admatic Grup Kurucu Ortağı Tansel Okan da reklam sektöründeki yabancı tekelini kırmak amacıyla 4 yıl önce çıktıkları yolda, zorlu rekabet koşullarına rağmen ayakta kalmayı başardıklarını, yerli ve milli bir platformun bu ülkede daha fazla söz sahibi olması hedefine adım adım yaklaştıklarını bildirdi.

#Çağrı marketleri
#Tüketim
#Yerli malı
6 yıl önce