|

Turkcell ile Nokia 5G işbirliği yaptı

Turkcell ile Finli teknoloji markası Nokia, gelecek nesil iletişim teknolojilerini birlikte geliştirmek üzere iş birliği anlaşması yaptı.

Haber Merkezi
04:00 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:49 - 8/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Mikko Lavanti Nokia'nın Türkiye'ye güvenini ve inancını gösterdiğini vurguladı.
Mikko Lavanti Nokia'nın Türkiye'ye güvenini ve inancını gösterdiğini vurguladı.

Şirketler ayrıca, nesnelerin internetine yönelik yenilikler, akıllı araç teknolojileri ve e-sağlık alanında yeni çözümlerin geliştirilmesi için de iş birliğini yoğunlaştıracak. İş birliği kapsamında, Turkcell şebekesinde yeni nesil teknolojiler ve çözümler geliştirilmesine yönelik farklı uygulamalar denenecek.

YERLİ ÜRETİME DESTEK

Turkcell Şebekelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, Turkcell olarak, her alanda yerli ve milli teknoloji üreten bir ülke haline gelebilmek adına uluslararası iş birliklerine imza atmaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Yeni nesil iletişim teknolojileri ve özellikle 5G'de yerli teknoloji geliştirmenin, ülkemizin yeni bir sıçrama yapması adına önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Nokia ile yaptığımız iş birliği de bunun kanıtı. Turkcell, bu çalışmalarla Türkiye'de 5G'nin ticarileştirilmesi ve geleceğin teknolojilerini üretme konusunda önemli adımlar atmaya devam edecek."

TÜRKİYE'YE TAM GÜVEN

Nokia Solutions Networks Türkiye, Orta Avrupa ve Orta Asya Başkanı Mikko Lavanti de Nokia'nın Türkiye'ye güvenini ve inancını gösterdiğini vurguladı.

#Türkcell
#Nokia
6 yıl önce