|

Turkcell’de ‘sıfır atık’ dönemi

Turkcell, yaptığı son yatırımla ‘Sıfır atık’ dönemini resmen başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre şirket bünyesinde kurulan Atık Yönetim Merkezi sayesinde bundan böyle yemekhane ve ofis katlarında toplanan katı yemek atıkları kompost makinesiyle yerinde dönüştürülerek, toprak iyileştirici organik gübre elde edilecek.

Haber Merkezi
04:00 - 28/08/2018 Salı
Güncelleme: 01:12 - 28/08/2018 Salı
Yeni Şafak
 Şirket çalışanlarının bu konuda bilinçlendirilmesi için şirketin tüm plazalarında gerekli bilgilendirmeler yapıldı.
Şirket çalışanlarının bu konuda bilinçlendirilmesi için şirketin tüm plazalarında gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Atıklardan elde edilen organik gübre İstanbul Küçükyalı’daki Genel Müdürlük binasının bahçe alanlarında kullanılacak ayrıca Turkcell’in İstanbul’daki diğer binalarının bahçe alanlarında kullanılacak ve şirket çalışanlarıyla paylaşılacak. Bu sayede çevre seferberliğine katkı sağlanacak. Şirket çalışanlarının bu konuda bilinçlendirilmesi için şirketin tüm plazalarında gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

  • Hedef 1 yılda 8 ton organik gübre üretmek
  • Turkcell İdari İşler Direktörü Murat Kutlu Küçük, ülkede sıfır atık yolunda başlatılan seferberliğin öteden beri destekçisi olduklarını söyledi. Yaptıkları yatırımla organik katı atıklardan sadece bir yılda 8 ton organik gübre üreterek çevreye katkı sağlamak istediklerini belirtti.

#Türkcell
#Sıfır Atık
6 yıl önce