|

Türkiye 2019’a aşılanarak giriyor

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Türkiye ekonomisinin gelecek yıldan itibaren krizlere karşı dayanıklılığının artacağını belirtti. Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Tosyalı, “Türkiye 2019’a aşılanarak giriyor. Bugüne kadar yaşadıklarımız ekonominin biraz soğutulması” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:20 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, Türkiye'nin 2019'a aşılanarak girdiğini belirterek, "Bugüne kadar yaşadıklarımız ekonominin biraz soğutulması" diye konuştu. Tosyalı, İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen "Gençlerle Tecrübe Paylaşımı" başlıklı söyleşide, üniversite öğrencileriyle biraraya geldi.

KÜÇÜK TÜKETİCİ ÖNEMLİ

Gelecekte ticaret yapacak girişimcilere, taklitten kaçınmalarını tavsiye eden Tosyalı, taklit olan her ürünün aslının alt versiyonu olduğunu, sanayicilikte esas olanın üretim yapmak olduğunu ifade etti. Tosyalı, büyük tüketicilerin yanı sıra küçük tüketicileri de gözeten üreticilerin ayakta kalabileceğini vurguladı.

KRİZ DEĞİL, TÜRBÜLANS

2019’da Türkiye'de ekonomik sıkıntılar olup olmayacağına ilişkin soruya da Tosyalı, şu yanıtı verdi:

"Kış gelmeden grip aşısı olursun, bir ateşlenme geçirirsin. Aynı bunun gibi Türkiye de 2019'a aşılanarak giriyor. Bugüne kadar yaşadıklarımız ekonominin biraz soğutulması. Bugüne kadar yaşadıklarımızı yaşamasaydık, çok ağır sonuçları olan bir krizle baş başa kalabilirdik. Türkiye bir kriz yaşamadı, Türkiye bir türbülans yaşadı."

Tosyalı, Türkiye'nin borçlarına ilişkin olarak ise, "Türkiye borç alarak üniversiteler, hastaneler, havalimanları yaptı. Türkiye kaynaklarının hiçbirini heba etmedi. Hiçbir zaman derin bir kriz yaşayacağını inanmıyorum" dedi.

#Fuat Tosyalı
#Kriz
#Türbülans
#​Tosyalı Holding
5 yıl önce