|

Türkiye ekonomi devi olacak

TOBB'un 74'üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı. Beşinci kez seçimlere tek aday olarak giren Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden başkan seçildi. Yönetim Kurulu’ndaki 14 isimden 9’u değişti. Delegelere teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, "Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomi devi olacak" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 16/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 74. Genel Kurulu dün Ankara’da gerçekleştirildi. Türkiye genelindeki 365 oda ve borsadan gelen delegelerin katılımıyla yapılan genel kurulda yeni dönemde görev yapacak organ seçimleri de yapıldı. Beşinci kez seçimlere tek aday olarak giren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden başkan seçildi. Yönetim Kurulu’ndaki 14 isimden 9’u değişti. Genel kurul konuşmasında İsrail'in Filistin'e yönelik "insanlık dışı" saldırısını kınayarak başlayan Hisarcıklıoğlu, Nisan ayında yapılan oda borsa seçimleri sonucunda başkanların yüzde 42, meclis üyelerinin de yüzde 50'sinin değiştiğini bildirdi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM YAPTIK

Zorlu bir dönemi başarıyla tamamlamış olmanın, huzur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Hisarcıklıoğlu, 2013-2018 döneminde hem üyelere hizmet etme hem de ülke ekonomisine katkı sağlama noktasında pek çok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Geride kalan süreçte 4 ana meseleye odaklandıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, ilk olarak oda ve borsaların gücünü ve kapasitesini artırdıklarını dile getirdi. Şirket kurmak için kapı kapı gezme döneminin bittiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Odalarımızı tek durak ofise dönüştürdük. Oda ve borsalarımızda dijital dönüşümü gerçekleştirdik. Bütün işlemleri, tek tuşla yapar hale geldik" ifadelerini kullandı.

ÜYELERE UCUZ KREDİ

Türkiye'nin sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, özel sektörün, oda ve borsalar aracılığıyla, ilk kez mesleki eğitimde söz sahibi olduğunu kaydederek, şirketler daha çok ihracat yapsın diye yurt dışı taşımacılığına milyarlarca avroluk kefalet yaptıklarını dile getirdi. TOBB Nefes Kredisi'yle, bugüne kadar uygulanmış en düşük faiz oranıyla, KOBİ'lerin kredi aldığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, 700 bin Birlik üyesinin ucuz kredi imkanına kavuştuğunu belirtti.

İŞ DÜNYASI HIZLI KOŞMAK ZORUNDA

Hisarcıklıoğlu, "1,5 milyon ilave istihdam sağladık, 327 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık, 160 milyar dolar mal ihracatı gerçekleştirdik, 44 milyar dolar turizm ve taşımacılık geliri elde ettik. Bütün dünyaya, bu milletin neler yapabileceğini gösterdik" dedi. Özel sektörün sıkıntılarını hükümetle paylaşarak, bunları çözmek için çalıştıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, "Ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için, iş dünyası daha hızlı koşmak zorunda. İş dünyasının hızlı koşabilmesi için de, bizim önden gidip, yolu açmamız gerekiyor" diye konuş.

  • YÖNETİMDE 9 ÜYE DEĞİŞTİ
  • TOBB Başkanlığına yeniden Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi. Yeni TOBB Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: “Salih Zeki Murzioğlu (Samsun), Cengiz Günay (Tekirdağ), Davut Çetin (Antalya), Oğuzhan Ata Sadıkoğlu (Malatya), Selçuk Öztürk (Konya), Mahmut Özgener (İzmir), Öztürk Oran (İstanbul), Ayhan Zeytinoğlu (Kocaeli), Zeki Kıvanç (Adana ı), Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası), Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası), Özer Matlı (Bursa Ticaret Borsası), Engin Yeşil (Diyarbakır Ticaret Borsası ı), Tamer Kıran (İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası).”
#Rifat Hisarcıklıoğlu
#TOBB
6 yıl önce