|

Türkiye için yatırım adına yeni fırsatlar

Japonya’ya dört günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:42 - 17/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çin liderliğinde oluşturulan Asya Altyapı Yatırım Bankası’na (AIIB) üyelik konusunda, "Türkiye’nin bu bankayla ilgili özel bir çalışması ve ilgisi yok” dedi.


Japonya’ya 4 günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, temaslarının son gününde Tokyo Büyükelçiliği’nde Japon gazeteciler Koji Miki, Norihide Miyoshi, Hiroki Sugita, Shin Ninura, Yu Yoshitake ile Akihiro Sano’nun sorularını cevapladı.  


Dünyada yeni dönemde en büyük sorunlardan birisinin yatırımların finansmanında yeni yol bulma sorunu olduğunu belirten Kurtulmuş, “Dünyada sadece konvansiyonel bankacı yöntemlerle kalkınmanın yeterince olmayacağı açık, yani sadece bankacılık üzerinden bu kalkınma hamlelerinin sürdürülmesi mümkün olmayabilir. Bu tür yatırım bankalarının başarılı bir şekilde kurulması sadece bir bölge için değil bütün dünyada finansman bakımından yeni kolaylıklar sağlayacaktır, yatırımların finansal maliyetlerini düşürecektir. Biz de Türkiye olarak yatırımda finansal desteğe ihtiyaç olan bir ülkeyiz. Eğer bu banka kurulur da başarılı olursa ve Türkiye’de buradan ucuz kredi temin edebilirse tabii ki onların bu anlamda sağlayacakları finansman imkanlarından faydalanmak isteriz” dedi.

#Numan Kurtulmuş
#Türkiye
#yatırım
9 yıl önce