|

Türkiye Kart ile özgürce gezin

PTT, Türkiye Kart ile farklı şehirlerde aynı ulaşım kartını kullanma imkanı getiriyor. PTT AŞ Müdürü Hakan Gülten, uygulama sayesinde farklı kart kullanım israfının önleneceğini söyledi.

Haber Merkezi
01:27 - 11/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 01:30 - 11/10/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Hakan Gülten
Hakan Gülten

PTT, Türkiye Kart ile farklı şehirlerde aynı ulaşım kartının kullanımını sağlayacak. Uygulama hakkında bilgi veren PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye Kart’ın, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacağını belirterek, “Birçok belediye ile de anlaşmamızı yaptık ve teknik entegrasyonumuzu tamamlamış durumdayız” dedi.

İSRAFA SON VERİLECEK

Gülten, 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’ndaki PTT standında, konuşan Gülten, “Konya’da bu işlemlere başladık. Tüm toplu ulaşım kanallarında Türkiye Kart uygulamasının geçmesini istiyoruz. Türkiye Kart, kart yığınına ve milyonlarca lira masrafın önüne geçecek. Dünyada örnek bir teknoloji” şeklinde konuştu.

İSTANBUL'DAN ALDIĞINI KONYA'DA KULLAN

Gülten ortak sistem uyumuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye Kart uygulamamız da bir önceki şuralarda çokça tartışılmış ve kararları alınmış bir uygulamamız. Örneğin, İstanbul’da almış olduğunuz bir kartla Konya’daki toplu ulaşım araçlarına binebileceksiniz eğer Türkiye Kart özellikleri varsa... Bakanlığımız bu özelliği duyurdu.”

#Hakan Gülten
#Türkiye Kart
#PTT
3 yıl önce