|

Türkiye kozmetikte 17'nci

Güzellik harcamalarının en düşük olduğu ülkeler listesinde Türkiye 17’nci oldu. Vietnam listede en ucuz ülke olurken Venezüella kriz ve enflasyon nedeniyle en pahalı ülke.

Yeni Şafak
08:28 - 1/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:28 - 1/07/2017 Cumartesi
Diğer
Venezüella'da bir parfümün fiyatı 12 bin euroya kadar yükselmiş durumda. Türkiye'de ise ortalama parfüm harcaması 90 euro düzeyinde.
Venezüella'da bir parfümün fiyatı 12 bin euroya kadar yükselmiş durumda. Türkiye'de ise ortalama parfüm harcaması 90 euro düzeyinde.

Dünyada kozmetik ve güzellik harcamalarını araştıran Linio'nun endeksine göre bu harcamaları en rahat karşılayan ülkeler Asya ve Latin Amerika ülkeleri. Güzellik ve kozmetik ürünlerinin en uygun olduğu ülke Vietnam olurken Türkiye 50 ülkelik listede 17'nci sırada yer aldı. En pahalı ürünler ise Kuzey Avrupa, ABD ve Avustralya'da. Vietnam'da bir manikür ve pedikür 6.08 euro iken bu rakam Türkiye'de 14.28 euro. Venezüella'da ise 148.17 euro. Venezüella'da ekonomik kriz, hızla artan enflasyon ve para birimindeki değer kaybı nedeniyle tüm güzellik harcamaları oldukça yüksek. Sabah'ın haberine göre, dünyada en pahalı güzellik harcaması yapan ülke Venezüella. Venezüella'da bir parfümün fiyatı 12 bin euroya kadar yükselmiş durumda. Türkiye'de ise ortalama parfüm harcaması 90 euro düzeyinde. Özellikle makyaj malzemelerine harcanan para miktarı Avrupa ülkeleri ve dünya ortalaması ile kıyaslanınca oldukça uygun.

SAÇ BOYASINDA EN UCUZU TÜRKİYE

Türkiye genel olarak güzellik ve kozmetik harcamalarında ilk 10 arasında yer aldı. Botoks ve estetik operasyonlarda diğer ülkelere göre daha pahalı olan Türkiye, günlük en çok kullanılan bakım ürünlerinde ise oldukça iyi durumda. Örneğin saç boyasında Türkiye dünyanın en ucuzu. 3.96 euroluk fiyatıyla saç boyası listenin en ucuz ülkesi Vietnam'ın bile yarısı düzeyinde. Farda ise dünyanın en uygun fiyatlamasında Türkiye 10'uncu durumda. Türkiye'de ortalama bir far için 6.04 euro ödeme yapılıyor.

#Kozmetik
#Makyaj
#Parfüm
#Bakım
7 yıl önce