|

Türkiye şaşırtmaya devam edecek

Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin güçlü performansıyla yine birilerini üzmeye ve şaşırtmaya devam edeceğini söyledi. 9. Otomotiv Kongresi’nde konuşan Albayrak, ikinci el araç satışında yaşanan KDV uyuşmazlığını ortadan kaldırdıklarının müjdesini verdi. Albayrak, konut faizlerinin de düşmeye devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi
04:00 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 01:11 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Berat Albayrak
Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye güçlü performansıyla yine birilerini üzmeye ve şaşırtmaya devam edecek” dedi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Otomotiv Kongresi’nde konuşan Albayrak, Türkiye’nin ve dünyanın ekonomik açıdan çok tarihi bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Türkiye’nin son dönemdeki süreçte her gün yeni bir pozitif bilgi ile yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten Albayrak, Tüketici Güven Endeksi’nin de artmaya devam ettiğini ve daha da iyiye gideceğini dile getirdi.

MAKRO VERİLER YOLA GİRDİ

Bakan Albayrak, bütün bu süreç içerisinde, özellikle enflasyon hususunda çok önemli mücadele ortaya koyulduğunu vurgulayarak, “Tüm sektörlerimiz, paydaşlarımızla ekim ayında anons ettiğimiz ‘Enflasyonla topyekün mücadele’ kapsamında çok önemli adımlar attık. Dengelenme sürecinde birçok uzmanın, ekonomistin, akademisyenin, yerli ve yabancı yatırımcının beklentisinin aksine çok daha hızlı bir şekilde normalleşme sürecine girdi Türkiye ekonomisi. Gerek cari dengede, gerek bütçe disiplininde, gerek kur, enflasyon, faiz sürecinde çok hızlı bir şekilde bu yola girdi” dedi.

TÜRKİYE GÜÇLENEREK YOLUNA DEVAM EDECEK!

Türkiye’nin geçmişte de benzer süreçlerden geçtiğini hatırlatan Bakan Albayrak; sektörler, ve alt sektörleri çok yakından takip etmeye ve onlarla istişare etmeye gayret ettiklerine dikkat çekti. “Bu çerçevede özellikle iktisadi faaliyetin normal şartlar altında, iktisat ilmi matematikten daha çok sosyal bilimlerle ilişkili” diyen Albayrak, şöyle devam etti: “Yani işin yüzde 51 sosyoloji psikoloji ‘kötü, kötü, kötü, kötü’, ‘5 olacak, 8 olacak, 10 olacak, 15 olacak’. Hadi ya 15 lira mı olacak? Acaba sen ağustos, eylül, ekim ayında 8,10 lira olacak diye 6-7 liradan dolar toplayıp da şimdi düştüğü için bundan rahatsızlık duyduğun için mi söylüyorsun bunu. Ama işte geçen de ifade ettim. Çok beklersiniz. Türkiye özellikle yeni dönemde kur strateji, reel efektif kur strateji likidite, faiz, sermaye piyasaları stratejisiyle özellikle Merkez Bankası BDDK, Hazine, hazine ihale stratejisiyle, kur para birimi stratejiyle çok başka bir döneme girdi. Geçen de yine ifade ettim cari açıktaki dengelenme hiç bu kadar güçlü olmamıştı, hiçbir dönem.”

  • Az önce imzalandı hayırlı olsun
  • KDV uyuşmazlığında son noktaya geldiklerinin müjdesini de veren Bakan Albayrak, otomotiv sektörünün merakla beklediği müjdeyi verdi. Albayrak, “İmzaları tamamladık, Külliye az önce imzaladı, hayırlı olsun. Böylece ikinci el otomobil satışlarına ilişkin de KDV uyuşmazlığında imzaları tamamladık. Uyuşmazlık sorununu da çözmüş olduk” bilgisini verdi.
  • Konutta faizler yüzde 0,98’i görecek
  • Konutta mart itibarıyla günlük takip ettiği rakamlar çok güçlü bir toparlanmaya işaret ettiğini anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Konutta faizler yüzde 1,28’lere geldi. Tahminim mayıs gibi yüzde 1’in altını, yüzde 0,98’i görünce sektördeki süreç daha da hızlanacak” dedi.
#Berat Albayrak
#9. Otomotiv Kongresi
#OYDER
5 yıl önce