|

Türkiye’ye kazandıracaklar

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin hayata geçirdiği WinGlobal projesiyle 40 girişimci, dünyanın en büyük markaları örnek alınarak desteklenecek. Başarılı olanlar ise Silikon Vadisi’ne götürülecek ve yatırımcı ile buluşturulacak.

Yeni Şafak
04:00 - 7/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:31 - 7/02/2019 Perşembe
Yeni Şafak
WinGlobal: Küresel Doğan StartUp tanıtım etkinliği
WinGlobal: Küresel Doğan StartUp tanıtım etkinliği

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) girişimciliği teşvik için kurduğu Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), İstanbul’un girişimcilik ekosistemini güçlendirecek, İstanbul ekonomisinin global ölçekteki rekabet gücünü ve bölgesel çekim gücünü artıracak bir projeye daha imza atıyor. “WinGlobal: Küresel Doğan StartUp”lar isimli projenin hedef kitlesi “40 küresel doğan StartUp” olacak. Bu StartUp’ların, global bir marka olmaları desteklenecek. Proje; İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığıyla ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteği ile hayata geçirilecek. BTM, projenin hayata geçmesi için girişimcilere yönelik olarak Güçlendirilmiş Hızlandırma Mekanizmasının Kurulumu Projesi’ni yürütecek.

START UP’LAR SİLİKON VADİSİ'NE

Projenin tanıtımında konuşan BTM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan Salman şu bilgileri verdi: “Girişimciler bu projeye dahil oldukları andan itibaren dünyanın en büyük markalarının gelişim süreçleri örnek alınarak küresel bir marka olmaları için desteklenecek. Başarılı bulunan girişimler İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Amerika’ya götürülerek. Silikon Vadisi ve çeşitli yatırım ağları ile buluşturulacak."

MİLYAR DOLARLIK ŞİRKETLER MÜMKÜN

İstanbul Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ve AB Koordinatörü Harun Yaman da "Biz de bu proje ile birlikte milyar dolarlık şirketlerin oluşumuna imkan vererek küresel ekonomiye açılacağımıza, yerli ve milli değerler üreteceğimize inanıyoruz" dedi. BTM Direktörü İbrahim Elbaşı ise projenin küresel düzeyde ses getireceğine inandığını söyledi.

#​Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi
#WinGlobal
#Silikon Vadisi
#İTO
#İSTKA
5 yıl önce