|

Turkuaz artık Türk markası

Türk markalı ürünlerin değerini arttıracak turkuaz renkli ‘Türkiye Markası’ logosu tanıtıldı. Dünyada tanıtımı süren Türkiye Markası’nın, ihracatı da arttıracağını belirten Ekonomi Bakanı Elitaş, “Uzaktan turkuaz rengi gördüğünüzde, ‘Bu Türkiye markası mıdır?’ diye algı oluşturmak için gayret göstermeliyiz” dedi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 26/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 04:01 - 26/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Tüm dünyada Türk menşeli ürünlerin potansiyelinin keşfedilmesi amacıyla oluşturulan 'Türkiye Markası'nın resmi tanıtımı, İstanbul'da gerçekleşti. Türkiye Markası'nın, hem ihracat artışına hem de küresel ölçekte pazarlanan Türk mallarının kurumsallağına önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, “Uzaktan turkuaz bir rengi gördüğünüzde, 'Bu Türkiye markası mıdır?' diye bir algı oluşturmak için gayret göstermeliyiz” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ekonomi Bakanlığı'nın organize ettiği Türkiye Markası İletişim Kampanyası'nda yer alan turkuaz rengin önemine değinen Elitaş, turkuazın hedef kitleleri etkileyecek bir renk olduğunun altını çizdi.



TÜM DÜNYADA TANITILIYOR


'Türkiye'nin Potansiyelini Keşfet' (Turkey Discover the Potential) kampanyasının tüm dünyada tanıtımının eş zamanlı yürütüldüğünü dile getiren Elitaş, “1 Aralık'tan itibaren başlattığımız ve 31 Aralık'ta sona erecek yurt dışındaki televizyonlarda, gazetelerde ve dergilerde imajını ve markasını oluşturabilen, gücünü ve potansiyelini keşfet çağrısıyla bir taraftan yurt dışında Türkiye'ye yatırım yapmak için hevesli olan iş alemini buraya çağırabilmek için iletişim çalışması yapacağız” dedi. Bakan Elitaş, Türkiye Markası ile birlikte artık tanıtım çalışmaların daha sistemli olacağını belirtti.



ASLOLAN MARKA TÜRKİYE


Hükümet'in programına alarak desteklediği Türkiye'nin yeni markası “Turkey Discover the Potential”, hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan tanıtım atağıyla dünyada daha güçlü ses getirecek. Söz konusu tanıtım toplantısının açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, “Aslında 'Turkey Discover the Potential' bir marka değildir. Marka olan Türkiye'nin kendisidir” değerlendirmesinde bulundu.



Yeni Şafak da tanıtımını destekleyecek


Türkiye Markası lansmanı ile Türkiye'nin kanaat liderlerinden başlanarak ülke insanına tanıtımı amaçlanıyor. Ayrıca gelecek haftadan itibaren bazı şirketler Türkiye'nin yeni markasıyla kendi ürün ve markalarını birleştiren reklam kampanyaları yapacaklar. Kampanyaya Yeni Şafak, TRT, Turkuaz, Ciner, Türk Medya, Doğuş, Doğan, Fox, Cumhuriyet Medya Grupları ve Türk Hava Yolları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi de destek verecek. Yurt dışı kampanyalarında ise 2016 yılından itibaren Türkiye'nin hikayesini anlatan içerikler oluşturulacak. TİM Başkanı Büyükekşi, Türkiye'nin hikayesini anlatma işini kolektif bir eyleme dönüştüreceklerini dile getirdi.



Güçlü marka için Kültür Bakanlığı hazır


TİM ve Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile hazırlanan “Türkiye'nin Potansiyelini Keşfet” sloganlı marka yaklaşımının yurt içi ve yurt dışındaki tanıtım atağının paylaşıldığı toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Bakanlık olarak diğer paydaşlarla birlikte önümüzdeki süreçte güçlü bir tanıtım kampanyasına başlayacağız. Dokunmadığımız, kendimizi ifade etmediğimiz insan kalmasın diye bir seferberlik başlatacağız” dedi. Gerçekleştirecekleri tanıtım kampanyasının amacını da ifade eden Bakan Ünal, “Bizim kendimizi doğru ifade etmemiz, bizim algılanma biçimimizle, bizim kendimizi algıladığımız şekil arasındaki makası kapatmamız gerekiyor” diye konuştu.





#Türk menşeli ürünleri
#Türkiye Markası'nın resmi tanıtımı
#Turkey Discover the Potential
#Turkuaz
8 yıl önce