|

TZOB'tan süt fiyatı çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, süt fiyatlarının üretim artışını ve sürdürülebilir üretimi desteklemediğini belirterek, "Süt fiyatları üreticiyi kurtaracak seviyelere çekilmeli." ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
12:14 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:56 - 12/10/2017 Perşembe
AA
TZOB: Süt fiyatları düşsün
TZOB: Süt fiyatları düşsün

Bayraktar, yazılı açıklamasında, ocak-ağustos döneminde sanayiye aktarılan sütte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 azalma meydana geldiğini ve miktarın 6 milyon 63 bin tona gerilediğini hatırlattı.

Süt üretimi ve fiyatlarının acil çözülmesi
gereken bir sorun haline geldiğinin altını çizen Bayraktar, "Bu sorun çözülmezse, yeterli süt bulamadığını gerekçe gösterecek sanayiciler, çok uzak olmayan bir gelecekte süt tozu ithalatını dillendirmeye başlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, üreticinin eline geçen süt gelirinin, üretim artışını ve sürdürülebilir üretimi desteklemediğini vurgulayarak, süt fiyatlarının üreticiyi kurtaracak seviyelere çekilmesi gerektiğini ifade etti.

  • Süt ve süt ürünleri ihracatındaki artışın sürdüğüne de işaret eden Bayraktar, "Süt ve süt ürünleri ihracatı ağustosta yüzde 8,9 artarak 33 milyon dolardan 35,9 milyon dolara yükseldi. Ocak-ağustos döneminde süt ve süt ürünleri ihracatı yüzde 4,9 artarak 221,9 milyon dolardan 232,8 milyon dolara çıktı." bilgisini paylaştı.

Bayraktar, market fiyatları ve yem maliyetleri artarken, üretici süt fiyatlarının yerinde saydığını belirterek, şunları kaydetti:

#Şemsi Bayraktar
#TZOB
#Süt fiyatları
#Süt
7 yıl önce