|

Ücretsiz seyahat desteği arttı

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 1000 liralık destek 1330 liraya çıkarıldı.

Yeni Şafak
15:32 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 15:35 - 8/06/2018 Cuma
AA
Ücretsiz seyahat desteğinde artış yaşandı.
Ücretsiz seyahat desteğinde artış yaşandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazileri ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemesinde artışa gidildi.

Bakanlık tarafından hazırlanan "Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Yönetmeliğin ödeme miktarlarını düzenleyen 6'ncı maddesinde yapılan değişiklikle, şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel denizyolu ulaşımı aracı için aylık 750 lira olan destek ödemesi miktarı 1000 liraya, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 1000 lira ise 1330 liraya çıkarıldı.

Ayrıca büyükşehir belediyesi olan diğer illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 750 liralık destek 1000 liraya, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödene aylık 600 liralık destek de 800 liraya yükseltildi.

Yönetmelik, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

#​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
#Ücretsiz Seyahat
6 yıl önce