Ucuz Tesla Model Y geliyor

09:17, 07/10/2025, Salı
Diğer
Ucuz Tesla Model Y geliyor
Tesla Model Y

Tesla, Model Y'nin daha ucuz bir versiyonunu tanıtmayı planlıyor.

Konuya yakın kaynaklara göre Tesla, ABD'de elektrikli araçlara yönelik teşviklerin kaybını telafi etmek için daha uygun fiyatlı bir araç sunacağı yönündeki güvencelerini yerine getirerek Model Y'nin daha ucuz bir versiyonunu tanıtmayı planlıyor.


Kimliğinin açıklanmasını istemeyen ve özel bilgileri paylaşan kişiler, Tesla'nın hafta sonu sosyal medya paylaşımlarında yeni temel Model Y'yi tanıtmaya başladığını söyledi. Kaynaklar, daha ucuz aracın, ABD'nin bu ay itibarıyla sunmayı bıraktığı 7 bin 500 dolara varan federal vergi indiriminin kaybını telafi etmek için belirli özelliklerden yoksun olacağını ve daha az kaliteli malzeme kullanacağını belirtti.


HİSSELERİ YÜKSELDİ

Tesla temsilcileri yorum taleplerine yanıt vermedi. Şirketin X'teki paylaşımları, hisselerinin dün günü yüzde 5,4 değer kazanmasına yardımcı oldu. Hisse senedi bu yıl yüzde 12 değer kazandı.


Tesla yöneticileri, şirketin son kazanç görüşmesinde, daha uygun fiyatlı bir modelin üretiminin Haziran ayında başladığını ancak ABD'nin vergi indirimlerini aşamalı olarak kaldırmasına kadar üretimi artırmayı ertelemeye karar verdiklerini söyledi.


Mali İşler Direktörü Vaibhav Taneja ve Tesla'nın araç mühendisliği başkan yardımcısı Lars Moravy, Elon Musk açıklama yapmadan önce aracın nasıl olacağı konusunda gizemli davrandılar.


"KEDİYİ ÇUVALDAN ÇIKARACAĞIM"

Musk, "Bu Model Y" diyerek şaka yollu "kediyi çuvaldan çıkaracağım" dedi.


Musk, "Arabayı satın alma isteği çok yüksek, ancak insanların banka hesaplarında onu satın alacak kadar para yok. Bu yüzden, arabayı ne kadar uygun fiyatlı hale getirebilirsek o kadar iyi" dedi.


Kaynaklar, Tesla'nın Model Y'de maliyeti düşürmeyi başardığını, bunun için de pil takımına ve motora odaklandığını söyledi.


Şirket geçen hafta, Temmuz'dan Eylül'e kadar dünya çapında 497 bin 99 araç teslim ettiğini duyurdu; bu, üç aylık dönemde rekor bir rakam. Vergi indiriminin sona ermesi satışları artırırken, bu etki önümüzdeki aylarda elektrikli araç talebini olumsuz etkileyebilir. Musk, Temmuz ayında, ABD teşviklerinin sona ermesinin ardından Tesla'nın "birkaç zorlu çeyrek" geçirebileceği konusunda uyarmıştı.

Başlıklar :TeslaOtomobilAraba
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026