|

Ulaşım ağında iddialıyız

Türkiye'nin ulaştırma yatırımlarında iddiasını sürdürdüğünü belirten Ulaştırma Bakanı Arslan, Türkiye'yi dünyanın sekizinci, Avrupa’nın ise altıncı yüksek hızlı tren işletmecisi ülkesi yaptıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:21 - 12/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; Kocaeli’de lojistik ve taşımacılık sektörü temsilcileriyle buluştu. Türkiye'nin ulaştırma ağında geldiği durumu anlatan Arslan, “Yüksek hızlı tren hatlarıyla ülkemizi doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine demir ağlarla örmek adına dünyanın sekizinci, Avrupa’nın altıncı yüksek hızlı tren işletmecisi olan ülke olduk” diye konuştu.

Türkiye’nin, Asya ile Avrupa, Balkanlar ile Kafkaslar arasında ve Kafkaslar ile Orta Doğu arasında köprü konumunda olduğunu ve bunun hakkının verilmesi gerektiğini belirten Arslan, bunu yaparken son 14 yılda ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında Türkiye’de yaptıkları yatırımın bugünkü bedelinin 320 milyar lira olduğunu kaydetti.

BÖLÜNMÜŞ YOLDA SADECE 6 İLİMİZ KALDI

Arslan, trafiğin yüzde 80’ine hizmet veren bölünmüş yolları 6 bin 100 kilometreden 25 bin 350 kilometreye çıkardıklarını kaydederek, trafiğin yüzde 80’inin bölünmüş yollarla sağlandığını ve bu bölünmüş yollarla vatandaşın yaşam konforunu artırdıklarını ifade etti. Ekonominin ve ticaretin lokomotifi olan sanayinin gelişebilmesi için taşımacılığın çok daha kısa sürede ve çok daha ekonomik şartlarda olması gerektiğine işaret eden Arslan, “6 il birbiriyle bölünmüş yollarla bağlıyken bugün 76 il bağlı ve 81 ilin tamamını bağlamak için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

#Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı
#Ahmet Arslan
7 yıl önce