|

Ülkenin bekası için kenetlenelim

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, ülke üzerinde çok çeşitli oyunlar oynandığına dikkat çekerek, “Bu nedenle ülkenin bekası için herkesin birbirine kenetlenmesi gerekiyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:08 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Oda meclis üyelerine Gölbaşı’ndaki evinin bahçesinde iftar yemeği verdi. Burada bir konuşma yapan Baran, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, ülke üzerinde çok çeşitli oyunlar oynandığını, bu nedenle ülkenin bekası için herkesin birbirine kenetlenmesi gerektiğini kaydetti.

HEPİMİZİN DERDİ BU

ATO üyelerine daha iyi hizmet vermek için göreve başladıklarında Odanın altyapısını yenileme ihtiyacı hissettiklerini bildiren Baran, “Üyelerimizin daha iyi hizmet alması adına neler yapılabileceğinin uğraşısındayız. Üyelerimizin önünü açmamız lazım. 181 meclis üyemizin 110’u değişti. Çok ciddi bir gençleşme var. Ankara’da bağlı bulunduğumuz sektörlerin problemlerini dert edindik. Sektörlerimizi daha ileriye nasıl götürebiliriz, sorunlarını nasıl çözeriz, tüccarın önünü nasıl açarız? Hepimizin derdi bu” dedi.

SAVUNMANIN MERKEZİ ANKARA

Ankara’nın artık savunma sanayisinde Türkiye’nin merkezi konumunda olduğunu ifade eden Baran, kentin sağlık alanında da önemli bir potansiyeli bulunduğunu ifade etti. Ankara’nın civarındaki termal olanakların turistik tesis amacıyla değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Baran, “Ankara’nın su yüzüne çıkmamış çok zenginliği var, çok önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli ortaya çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ise Ankara’nın sadece kamu yönetiminin merkezi olmadığını belirtti. Şahin, “Ankara çok önemli bir ticaret, sanayi, tarım, yüz binlerce öğrencisiyle çok önemli bir eğitim şehri. Ankara’mız Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı” dedi.

  • Türkiye’ye güvenen kaybetmedi
  • Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin tüm zorluklara ve engellere rağmen dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer almaya devam ettiğini belirtti. Uluslararası çevrelerin ve ülkelerin gıptayla baktığı Türkiye’nin siyasi istikrarı ve ekonomik kazanımlarıyla kendi kaderini tayin etme gücünü elde etmeyi başardığını ifade eden Burkay, Türkiye’nin son 15 yıllık süreçte ekonomi tarihinin en büyük atılımlarını gerçekleştirdiğini söyledi. Türkiye’nin her yıl ortalama %6’lık bir büyüme performansı sergilediğini dile getiren Burkay, “Türkiye’ye yatırım yapan orta ve uzun vadede mutlaka kazanmıştır” dedi.
  • YENİ SİSTEMLE KALKINMA
    HAMLESİ İVME KAZANACAK
  • 24 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin demokratik gelişimi ve ekonomik kalkınması için dönüm noktası olacağını vurgulayan Burkay, milli iradenin yönetime daha çok yansıdığı, bürokratik süreçlerin en aza indirgendiği yeni sistemin hayata geçeceğini ifade etti. Burkay, “24 Haziran’da oluşacak yeni hükümet sistemiyle ulusal kalkınma hedeflerimize dönük hamleler daha da ivme kazanacak” diye konuştu.

#Gürsel Baran
#ATO
#AK Parti
#Fatih Şahin
6 yıl önce