|

Ülker’de bayram hazırlıkları tamam

Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki toplam ikramlık çikolata ve şekerleme pazarı 42 bin ton ve 1 milyar TL’lik büyüklüğe ulaştı. Hediyelik ve ikramlık çikolata pazarı tonajda yüzde 16 büyüdü. Bu büyümenin 6 puanlık bölümü Ülker’den geldi.

Haber Merkezi
02:00 - 16/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 21:49 - 15/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Geçtiğimiz yıl toplam ikramlık çikolata ve şekerleme pazarı 42 bin ton ve 1 milyar TL'lik büyüklüğe ulaştı. Hediyelik ve ikramlık çikolata pazarı tonajda yüzde 16 büyüdü. Ülker Türkiye Üst Düzey Pazarlama Yöneticisi Aslı Özen Turhan, bu büyümenin 6 puanlık bölümünün Ülker'den geldiğini söyledi.

AYNI KALPTEYİZ

Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladığını duyuran Ülker, çikolata ve şekerlemede 52 çeşit ürünüyle hem tüm satış noktalarında hem de online alışveriş sitelerinde yerini aldı.Turhan, bu sene içinde bulunulan durum sebebiyle Ramazan Bayramı'na farklı şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Bu bayram ayrı da olsak aynı duygularla yine kalp kalbeyiz" temalı bir iletişim hazırladıklarını bildirdi.


ONLİNE SATIŞA
ÖZEL KONSEPT

Hazırladıkları iletişim temasıyla araya sosyal mesafeler girse de bu bayram da gönüllerin bir olacağını belirten Turhan konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnternetten alışverişin daha yoğun kullanıldığı bu döneme özel bir yaklaşım sergiledik. Tüketicilerin uzakta yaşayan ya da ziyaretlerine gidemedikleri sevdiklerine bayramda gönderebilmeleri için çikolata ve şekerleme paketleri hazırladık. Hediyelik ve ikramlıklarımızla bayrama tat katacağımıza inanıyoruz. Ürünlerimizi tüm satış noktalarıyla beraber online alışveriş sitelerinde özel farklı konsept paketlerle tüketicilerimize sunmak için çalışmalarımızı tamamladık. ”

PAZAR PAYI YÜZDE 30’ÜN ÜZERİNDE

Ülker 2019'da toplam hediyelik ve ikramlık çikolata pazarında ciro bazında yüzde 33, ton bazında yüzde 30,2 pazar payına ulaştı. Turhan, “Atıştırmalık pazarı lideriyiz. Bayramın da tartışmasız 1 numarası olmaya devam ediyoruz. Üretimde entegrasyon, yüksek kalite standartları, tüketici odaklı inovasyon ve iletişime verdiğimiz önem bu liderlik başarısına büyük katkı sağladı” dedi.

#Ülker
#Bayram
#Çikolata
4 yıl önce