|

UNICERA kapılarını açtı

CNR Expo’da düzenlenen İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı (UNICERA), katılımcılarını ağırlamaya başladı. Dün açılışı gerçekleşen ve 9 Şubat tarihine kadar hizmet verecek olan fuara bin 200 firma katılırken, 80 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

Burak Karaca
04:00 - 6/02/2019 Çarşamba
Güncelleme: 23:49 - 5/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Açılış kurdelesi kesilen fuar, 9 Şubat'a kadar devam edecek.
Açılış kurdelesi kesilen fuar, 9 Şubat'a kadar devam edecek.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) iş birliğinde gerçekleştirilen İstanbul Seramik-Banyo ve Mutfak Fuarı (UNICERA), dün CNR EXPO Yeşilköy'de açıldı. Bin 200 markanın katılımı ile gerçekleşen fuarda, İtalya, İspanya, Almanya başta olmak üzere Portekiz, Mısır, Çin, Tayvan, Sırbistan ve İran’dan gelen 14 yabancı firma katılacak. 80 bin ziyaretçinin beklendiği fuar 9 Şubat'a kadar açık olacak.

AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜYÜZ

  • Fuarın açılış konuşmasını yapan CNR İcra Kurulu Başkanı Ali Bulut, UNICERA Fuarının, kendi alanında dünyanın en önemli iki fuarından biri olduğunu söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ise, bugün 11'nci tedarikçi durumuna geldiğini aktarak. sektörün dünya pazarındaki payının 1,8 olduğunu belirtti.

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı Erdem Çenesiz, seramik sağlık gereçlerinde Avrupa’nın en çok üreten ve en çok ihraç eden ülkesi olan Türkiye’nin seramik karo üretimi ve ihracatında da Avrupa üçüncüsü olduğunu söyledi. 3 milyar dolarlık sektörüm 1,5 milyar dolara yakın ihracat yaptığını söyledi.

#CNR Expo
#UNICERA
#Seramik
#Banyo
#Mutfak
#Fuar
5 yıl önce