|

Üniversiteye büyük yatırım

Kanser ve çocuk alanında ihtisaslaşması planlanan Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, yeni hizmet birimleri için gün sayıyor. İlk etabı 300 milyon dolara mal olan hastanede bu yılın ikinci yarısında 14 yataklı kemik iliği transplantasyonu ve tüp bebek birimi hayata geçirilecek.

Yeni Şafak ve
03:00 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:04 - 10/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi'nin girişimleriyle Bayrampaşa'da hizmete sokulan Koç Üniversitesi Hastanesi yeni yatırımla hizmet ağını büyütüyor. Hastane için bu yılın ikinci yarısında 14 yataklı kemik iliği transplantasyonu ve tüp bebek birimi hayata geçirilecek. Yeni çalışmalarla birlikte hastanenin önemli bir sağlık durağı olması hedefleniyor. 2014 yılında hasta kabulüne başlayan hastane, şu an 38 bilim dalında 188 hekim ve 205 tek kişilik hasta odasıyla hizmet veriyor.



300 MİLYON $ HARCADIK


Basın mensuplarına tanıtılan Koç Üniversitesi Hastanesi'nin Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu, hastanenin ilk etabının 300 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Bulutcu, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde; yüksek teknoloji ile sağlık hizmetlerinin verildiğini söyledi. Bulutcu, “Sağlıkta yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız” dedi. Geçtiğimiz Ocak'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Koç'un hastane projesinin her aşamasıyla yakından ilgilendiği öğrenildi. Genel Müdür Bulutcu, "Mustafa Bey heyecanımızı hep destekledi. Hastanenin her aşamasına destek verdi. Hastane açıldıktan sonra her kısmını gezerek heyecanımızı paylaştı" diye konuştu.



2017'DE TAMAMLANACAK


Onkoloji ve çocuk hastalıkları alanında yoğunlaşılacak hastanede, kalp, üroloji, jinekoloji, genel cerrahi alanında da hizmet verilecek. Topkapı'da yeralan binada fakülte, hemşirelik okulu, ileri teknoloji tıbbi araştırma merkezi yer alıyor. Toplamda 300 milyon dolar haracanan hastanede öğrencilerin kalacağı yurt için 100 milyonluk yatırım yapılması da planlanıyor. Osmanlı ve Türk motiflerinin kullanıldığı hastanenin 2017 yılında tamamlanması planlanıyor.



İlk mezunlarını verdi






Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi de bu yıl ilk mezunlarını veriyor. Her yıl 40 öğrenci aldıklarını belirten Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Evren Keleş, “Bu yıl 19 öğrencimizi mezun ederek, tıp bilimine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ise üniversitenin en büyük atılımının Koç Üniversitesi Hastanesi olduğunu söyledi. inan "Tıp alanındaki girişimimizi insanlık için en iyi şekilde değerlendirmeye özen gösterdik" dedi.


#Kanser
#Koç Üniversitesi
#Vehbi Koç Vakfı
8 yıl önce