|

Ürdün Ro-Ro'da istekli

Ürdün Ulaştırma Bakanı Hatahit, “Akabe ile İskenderun arasında 65 ile 120 tır taşıma kapasiteli Ro-Ro gemilerinin kullanılacağı seferler başlatmayı düşünüyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:06 - 1/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Ürdün Ulaştırma Bakanı Eymen Hatahit, ülkesi ile Türkiye arasında nisan ayında başlamasını planladıkları Ro-Ro seferlerinin, Suriye'deki olaylar nedeniyle sınırın kapanması sonucu “alternatif ve geçici” bir çözüm olarak geliştiğini söyledi.



Hatahit, yaptığı açıklamada, Ürdün ve Türkiye'nin, Suriye sınırının kapatılması gibi ortak bir problemi olduğunu belirterek, “Olaylar başlamadan önce Türkiye'ye ait tırlar Suriye ve Ürdün topraklarından geçiyordu. Bu tırlar kimi zaman bize ürün getiriyor kimi zaman da körfez ülkelerine transit geçiyordu. Suriye'deki olaylar nedeniyle bizim de Türkiye, Balkan ülkeleri ve Avrupa'ya ihracatımız sekteye uğradı. Tüm bu sebeplerden ötürü olaylar normal seyrine dönene kadar geçici çözümler aramaya başladık” dedi. Türk şirketleriyle Ürdün ürünlerini Türk ve Avrupa pazarına taşımanın yollarını araştırdıklarını ifade eden Hatahit, “Akabe ile İskenderun arasında 65 ile 120 tır taşıma kapasiteli Ro-Ro gemilerinin kullanılacağı seferler başlatmayı düşünüyoruz” diye konuştu.


#Ro-Ro
#Eymen Hatahit
8 yıl önce