|

Ürettiklerinin yüzde 40'ını satabilecekler

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun enerji satışı ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektrik piyasasında faaliyet gösteren ve otoprodüktör lisansları üretim lisansına dönüştürülen şirketler, 2018'de ürettikleri enerjinin yüzde 40'ını satabilecek.

Yeni Şafak
11:31 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 11:32 - 2/02/2018 Cuma
AA
Ürettikleri enerjinin yüzde 40'ını satabilecekler​
Ürettikleri enerjinin yüzde 40'ını satabilecekler​

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişkin kurul kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, otoprodüktör lisansı üretim lisansına dönüştürülen şirketlerin, bir takvim yılı içinde lisansına kayıtlı olan yıllık elektrik üretim miktarının piyasada satılabilecek oranı, 2018 yılı için yüzde 40 olarak belirlendi.

ÜRETİM LİSANSINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

EPDK tarafından Elektrik Piyasası Kanunu'nun ilgili maddesinde yapılan değişiklikle otoprodüktör lisansları üretim lisansına dönüştürülmüştü.

Öte yandan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarafından Yürütülen Taşınmaz Temini İşlemlerine İlişkin Usul ve Esasları belirleyen karar da Resmi Gazete'de yayımlandı.

YAZILI BAŞVURU YAPILACAK

Buna göre, taşınmaz temini işlemlerinin yürütülmesi amacıyla, önlisans ve lisans sahibi şirketler tarafından kamulaştırma, irtifak hakkı tesisi, kiralama, devir gibi işlemleri belirtmek suretiyle içeriği ve kapsamı kurul tarafından
belirlenen dilekçe örneği ve belirlenen gerekli belgeler ile yazılı olarak başvuru yapılacak.

Söz konusu kurul kararıyla taşınmaz temini yöntemleri, 'özel mülkiyete konu taşınmazlarda kamulaştırma', 'maliye hazinesinin mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlarda irtifak hakkı tesisi, kiralama yapılması ve bedelsiz kullanıma izin verilmesi' ve 'maliye hazine dışındaki diğer kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlarda mülkiyet devri' olarak belirlendi.

#Elektrik Piyasası
#Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu
#EPDK
#Kurul Kararı
#Resmi Gazete
6 yıl önce