|

Uyumsoft da kuru sabitledi

Doların ateşini düşürmek için iş dünyası kuru sabitleme açıklamaları yapmaya devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen yazılım ve danışmanlık şirketi Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ tarafından yapılan açıklamada, 1 Haziran 2018 - 31 Ağustos 2018 tarihleri arasında 1USD= 4,20 TL, 1Eur=4,90 TL olarak sabitlendiği duyuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:34 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İş dünyası kuru sabitleme açıklamaları yapmaya devam ediyor.
İş dünyası kuru sabitleme açıklamaları yapmaya devam ediyor.

Uyumsoft yönetiminin yaptığı açıklamada, kurlarda görülen aşırı dalgalanmalardan ekonomimizin etkilenmesinin önüne geçilmesi ve müşterilere destek olmak amacıyla kurun sabitlendiği ifade edildi.

YATIRIMLARA DEVAM EDECEK

Uyumsoft yönetimi açıklamasında şunlara değindi: “Ülkemiz geçtiğimiz yıl %7.4 büyüme oranıyla, G20 ülkeleri arasında (dünya ekonomisinin %85’ni temsil ediyor) birinci sırada aldı. Türkiye ekonomisi, 2018’de de yüksek büyüme oranıyla yoluna devam edecektir. Yüzde 100 Türk sermayeli bir yazılım firması olarak, daha çok yatırım yapmaya, ar-ge çalışmalarına yoğunlaşmaya ve istihdamı arttırmaya yönelik, sahip olduğumuz tüm kaynaklarımızı değerlendireceğiz” denildi.

KURDAKİ OYNAKLIK MECBUR KILIYOR

Doların 4,90'ın üzerini görmesi ve Euro’nun 5.50'yi geçmesiyle, otomotiv, AVM’ler, e-ticaret, perakende, turizm dahil birçok sektörde endişenin önüne geçilmek için kurum ve kuruluşlardan kurun sabitlendiği yönünde açıklamalar geliyor.

Nitekim geçtiğimiz günlerde, Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, 31 Temmuz'a kadar vadesi dolacak olan reeskont kredilerinde, Doların 4,2 - Euro'nun ise 4,9 lira olarak sabitlendiği duyurulmuştu. İstanbul Ticaret Odası da, iş dünyasına yeni pazar ve işbirliği fırsatları sunan küresel fuarlara katılımda doları 4 TL, Euro’yu da 4.8 TL’den sabitlediğini açıklamıştı.

#Uyumsoft
#Merkez Bankası
6 yıl önce