|

Vakıf Katılım'dan kira sertifikası

Vakıf Katılım, iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama aracılığıyla 350 milyon TL tutarında, 89 gün vadeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 01:42 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
İkram Göktaş
İkram Göktaş

Nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle yapılan ihraca yaklaşık 550 milyon TL’lik talep geldi. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım olarak, temel misyonlarının sektördeki mevcut pastadan pay alarak büyümek değil, sektörü ve dolayısıyla ülke ekonomisini daha da büyütmek olarak gördüklerini söyledi.

Bilançomuz iyi

“Hem yurt içinde hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dâhil etmek, fonlama kaynaklarını çeşitlendirmek ve toplanan fonları daha fazla kişiye ulaştırmak için büyük bir gayretle çalışmalarımıza yön veriyoruz” diyen Göktaş, bu anlayışla 2019’da da hizmet vereceklerini aktardı . Vakıf Katılım 2018 yılında 24 tertip olmak üzere toplamda yaklaşık 4,4 milyar TL’lik kira sertifikası ihracı tamamladı. Şu anda tedavülde yaklaşık 1,7 milyar liralık kira sertifikası bulunuyor. Vakıf Katılım olarak son 1,5 yıl içerisinde 38 tertipte yaklaşık 6,9 milyar TL’lik kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladıklarını aktaran Göktaş, “2017 yılının ikinci yarısında başlamış olduğumuz kira sertifikası ihraçlarımız ile son 18 ayda, Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden gerçekleştirdiğimiz 31 ihraç neticesinde yaklaşık 6 milyar TL’lik ihraçla Bankamız fonlama kaynaklarını çeşitlendirdik” ifadelerini kullandı.

  • Sukuk için gün sayıyor
  • Banka, iştiraki olan Katılım Varlık Kiralama aracılığıyla 2019 yılı ilk çeyreğinde planlanan ilk özel sektör yurt dışı sukuk ihracı gerçekleştirebilmek için de 250 milyon dolar tutarında SPK ihraç tavanı onayını aldı.
#Vakıf Katılım
#Vakıf Varlık Kiralama
#Kira
#Vade
5 yıl önce