|

Varlık Fonu'nun kaptanı Başkan Erdoğan

Varlık Fonu'nun yönetimi belirlendi. Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Erdoğan, Genel Müdürü ise Zafer Sönmez oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 13/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:25 - 13/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'nin yapısı ve işleyişine ilişkin esaslarda yapılan değişiklikle şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan değişiklikle Başkan Vekilliği'ne ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak getirildi. Zafer Sönmez de şirketin genel müdür ve yönetim kurulu üyesi oldu. Aynı kararda, "Yönetim kurulu üyelerinden birisi Cumhurbaşkanınca başkan vekili olarak görevlendirilebilir. Yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde aranan şartları" taşıyacağı karar altına alındı.


Özel sektör de yönetimde

Fon yönetimine özel sektörden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Fuat Tosyalı getirildi. Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Yatırım Ofisi Başkanı Selim Arda Ermut ile Prof.Dr. Erişah Arıcan diğer yönetim kurulu üyeleri oldu.

Genel müdür banka kökenli

Kariyerine 1997'de İnterbank'ta başlayan Sönmez, 2000-2003'te Dışbank'ta, 2004'te ise MNG Bank'ta çalıştı. Sönmez, 2005-2010 döneminde ABN AMRO Bank İstanbul Şubesi'nde Portföy Yönetimi ve Kurumsal Bankacılık departmanlarında müdür, 2010-2011'de Royal Bank of Scotland'ın İstanbul Şubesi'nde kurumsal bankacılık direktörü olarak görev yaptı. Sönmez, halen Khazanah Turkey Regional Office'teki görevini yürütürken, Temmuz 2017'den itibaren Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika yatırımlardan sorumlu olarak çalışmakta ve Khazanah Afrika Takımı'na liderlik etmekte. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Sönmez, evli ve 1 çocuk babası.

#Varlık Fonu
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce