Vatandaşın bayram tatili formülü: 5+5 gün!

Yeni Şafak
17:46, 23/08/2017, ÇarşambaG: Güncelleme: 17:55, 23/08/2017, Çarşamba
Diğer
Vatandaşın bayram tatili formülü: 5+5 gün!
Vatandaştan bayram formülü.

Bayram tatilinin 10 güne çıkması tatilcilerin ikiye bölünmesine neden oldu. Bu hafta sonundan arife gününe kadar 5 gün ya da arife itibariyle 5 günü tatil beldelerinde geçirmeyi tercih etti. Son dakika rezervasyonlarına talep yoğunlaştı. Otellerde doluluk oranları şimdiden yüzde 100'e ulaştı.

Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasıyla turizm sektörü harekete geçti. Oteller şimdiden doldu. Seyahat acenteleri ilave turlar koydu. Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, tatilin 10 güne çıkmasının tatilcilerin bu süreyi ikiye bölmesine neden olduğunu söyledi.

  • Doluluk oranları yüzde 100
  • Suat Özbek, Rusya pazarının Türkiye'ye ilgisinin yoğunlaşmasının özellikle sahil kesimlerindeki otellerin doluluklarının artmasına büyük katkı sağladığını açıkladı. Kurban Bayramı tatiline iç pazardan da ilginin çok olduğunu belirten Suat Özbek, yerli turistlerin geçen yıl gibi bu bayramda da otel doluluklarının şimdiden yüzde 100'ü bulmasıyla zorlanacaklarını belirtti.
"Geçen yılın rakamlarını geçeriz"

Tatilcilerin son dakika rezervasyonlarında nerede yer bulabilirlerse oraya gideceklerini ifade eden Suat Özbek, "Geçtiğimiz hafta 2016'daki rakamlarımızın yüzde 40 gerisindeydik. Şimdi ise yüzde 20 gerisindeyiz. Bayram sonunda ise geçen yılın rakamlarını yakalar, hatta geçeriz" dedi. Suat Özbek, bu yıl Kemer, Bodrum, Marmaris, Kuşadası bölgelerinin yoğun taleple karşılaştığını aktardı.

"Ulaşım rahatladı"

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TYD) Murat Ersoy, 10 güne uzatılan bayramı tatilinin ulaşımı rahatlattığını, pazartesi ve salıya da ek seferler konmasıyla ulaşımdaki yoğunluğun kontrol altına alındığını anlattı. "3-4 gece için otellerde yüzde 100 doluluklar sağlanmıştı" diyen Ersoy, İstanbul başta olmak üzere Ege, Akdeniz sahilleri, Kapadokya ve Karadeniz'deki otellerin yüzde 100 doluluğu yakalayacağını ifade etti. Ayrıca Ersoy, Türkiye'nin turizm bölgelerine Arap ve Körfez ülkelerden ek seferler yapıldığını belirtti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise 10 günlük tatilin iç pazarı hareketlendirdiğini vurguladı. Antalya Bölgesi'nde 1 hafta, 4-5 ve 3 gün gibi konaklamaların ön planda olduğunu anlatan Yağcı, "Her bütçeye göre otellerimiz hizmete hazır. Bu yıl bayramda Akdeniz sahil kesimleri yüzde 100 doluluğu yakalayacak" şeklinde konuştu.

Ekonomiye 1 milyar lira katkı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, 10 günlük Kurban Bayramı tatili sonunda 1 milyon kişilik yurtiçi ve yurtdışı seyahat hareketi ve 1 milyar TL ekonomiye turizm katkısı sağlanacağını söyledi.

Dünya gazetesinin haberine göre Gürcün, tatil süresinin uzaması nedeniyle şu anda satışların iyi olduğunu ve acentelerin ilave kontenjan, tur ve programlar koyduğunu aktardı. 2015'in ilk altı ayında 1 milyon 454 bin Rus turistin geldiğini ifade eden Gürcün, bu rakamın bu yılın ilk altı ayında 1 milyon 692 bine ulaştığını kaydetti. Gürcün, "Kuzey Ege'den başlamak üzere bütün sahil bandı yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. Bunun için seyahat acenteleri ek programlar, turlar ve kontejyanlar koydu. Bu bayram sonunda 1 milyon kişilik seyahat hareketi, 1 milyar TL de ekonomiye katkı sağlanmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026