|

Venezuela’dan TOKİ'ye çağrı

Venezuela Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, Türkiye-Venezuela ekonomik ilişkileriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Venezuela'dan Türkiye'ye işbirliği çağrısında bulunan Büyükelçi Bracho Reyes, "Türkiye’nin TOKİ ile birlikte Venezuela’ya gelmesini ve bunun karşılığında petrokok almasını bekliyoruz. Ayrıca THY'nin Venezuela'yı merkez olarak seçmesini istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2016 Cuma
Güncelleme: 20:30 - 15/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, yatırım yapmak isteyen Türk iş adamlarının ülkesine gelebileceğini belirterek, “Türkiye'nin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte Venezuela'ya gelmesini ve bunun karşılığında petrokok almasını bekliyoruz” dedi.



EN BÜYÜK PETROL REZERVİNİN SAHİBİ


Venezuela'nın dünyadaki en büyük petrol rezervine sahip ülkelerden biri olduğunun altını çizen Bracho Reyes, şunları kaydetti: “Türkiye dünya ekonomisi açısından dünyanın en önde gelen ülkelerinden. Enerji Bakanı Pino'nun, Erdoğan ile toplantısında gündeme gelen en önemli konulardan biri petrol türevi olan petrokok ticaretiydi. Bizim, ülke olarak 10 milyon ton petrokokumuz var. Bu 10 milyon ton petrokok şu anda piyasaya sunulmayı bekliyor. Bu petrokokun belli bir kısmının Türkiye için ayrılıp, bunun iki ülke arasındaki ürün değişiminde ve ticari anlaşmalarda kullanılabilir. Görüşmelerimiz sürüyor.”



THY'YE MERKEZ ÖNERİSİ


THY'nin Latin Amerika'ya seferlerini başlattığını ve başkent Karakas'a direkt uçuşa yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getiren Reyes, "THY'ye tüm Güney Amerika kıtasındaki uçuşları için Venezuela'yı merkez olarak kullanmasını teklif ettik. THY'nin, Venezuela'yı merkez seçmesi ve buradan bütün Latin Amerika'ya yönelmesini istiyoruz" dedi.



Amaç 2 milyon konut


Türkiye'nin sanayi konusunda tecrübesinin fazla olduğunu aktaran Büyükelçi Bracho Reyes, “Bizim de tarım alanında gelişmeye ihtiyacımız var. Bu yüzden Türk iş adamlarını Venezuela'ya çağırıyoruz. Sadece tarım için ayırabileceğimiz 30 milyon hektar alanımız var ve üretim yapılması için bekliyor” şeklinde konuştu. Bracho Reyes, “Şimdiye kadar ülkede Türk şirketler tarafından bin 448 konut yapıldı ve hükümet 1 milyondan fazla konutu teslim etti. Amacımız 2 milyona ulaşmak” değerlendirmesinde bulundu.


#Gregorio Bracho Reyes
#Venezuela
#TOKİ
8 yıl önce