|

Yapılandırmada yıl sonu hedefi üç ayda tamam

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında yıl başından beri tahsil edilen tutarın 3 milyar 945 milyon lira olduğunu belirterek, "2018 yılı için yeniden yapılandırma kanunları kapsamında tahsil etmeyi beklediğimiz rakamı, ilk 2 taksitte geçtik. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:41 - 8/04/2018 Pazar
Yeni Şafak
​​Maliye Bakanı Naci Ağbal
​​Maliye Bakanı Naci Ağbal

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7020 ve 6736 sayılı kanunlar kapsamında, söz konusu tahsilatların yüksek şekilde devam ettiğine dile getiren Ağbal, "Yıl başından bu yana tahsil edilen toplam tutar 3 milyar 945 milyon lira. Bunun 1 milyar 700 milyon lirasını mart ayında tahsil ettik" diye konuştu.

CARİ DÖNEM TAHAKKUK TAHSİLATI DA SEVİNDİRİCİ

Cari dönem tahakkuk tahsilat oranlarının da sevindirici olduğunu anlatan Ağbal, bu yıl için ödenmesi gereken vergilerin de ödendiğini söyledi. Ağbal, gerek gelir gerek kurumlar gerekse de katma değer ve özel tüketim vergisinde, tahakkuk tahsilat nisbetlerinin geçen yıl iyileştiğini, 2018'de de iyileşmenin artarak devam ettiğini bildirdi. Ağbal, bütçe gelir performansının da yılbaşındaki öngörülerin üzerinde seyrettiğine işaret ederek, "2018 bütçesini yaparken öngördüğümüz bir vergi geliri hedefi vardı. İlk 3 aya ilişkin rakamlar, bu vergi geliri hedefini rahatlıkla aşacağımızı gösteriyor. 2018 yılı bütçesi, vergi gelirleri performansı bakımından bütçede öngörülenden daha iyi gerçekleşecek. Bu, bütçe açığını aşağı çekecek bir faktör" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ GÜÇLENİYOR

Ekonomik canlılığın sürmesinin vergi gelirlerine etkisine de dikkati çeken Ağbal, şunları kaydetti: "Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam güçlü devam ediyor... 2018'de de Türkiye güçlü kamu maliyesi dengelerini sürdürecek.”

#Naci Ağbal
#Cari dönem
6 yıl önce