|

Yemeği beğenmedi, restoran açıp 500 kişiyi istihdam etti

Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneğini kuran ve TOBB Kadın Girişimciler Üst Kuruluna giren Cevahir Asuman Yazmacı, başarısıyla hem diğer kadın girişimcilere rol model oldu hem de 500 kişiye istihdam sağladı.

Yeni Şafak
15:20 - 1/09/2017 Friday
Güncelleme: 15:22 - 1/09/2017 Friday
AA
Yaklaşık 12 yıl önce yemek yediği bir restoranın işletme müdürüne kızarak iş hayatına atılan Cevahir Asuman Yazmacı, açtığı restoranla Şanlıurfa'nın ilk kadın girişimcisi oldu.
Yaklaşık 12 yıl önce yemek yediği bir restoranın işletme müdürüne kızarak iş hayatına atılan Cevahir Asuman Yazmacı, açtığı restoranla Şanlıurfa'nın ilk kadın girişimcisi oldu.

Yazmacı, kadınların hala pek fazla iş hayatında olmadığı Şanlıurfa'da, bir restoranın işletme müdürüne kızması sonucu hizmet sektörüne giriş yaptığını söyledi.

Şanlıurfa'da bir ilki gerçekleştirdiğini dile getiren Yazmacı, şunları anlattı:

"Girişimci kadın sayısı arttı"

Yazmacı, sektörde 2 yıl faaliyet gösterdikten sonra birkaç gönüllü hemcinsiyle Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneğini kurduklarını söyledi.

Derneğin kısa sürede bölge kadınının iş hayatına yönelebilmesi noktasında etkili olduğunu anlatan Yazmacı, şunları kaydetti:

"Erkek egemen bir sektöre iyi bir marka kazandırmış oldum"

Bölgede gerçekleştirdiği hizmet sayesinde bilinilirliğinin arttığını belirten Yazmacı, kentteki çok sayıda kadının da iş tecrübesinden faydalanabilmek için kendisiyle iletişim kurduğunu dile getirdi.

Yazmacı, Şanlıurfa ve bölge genelinde kadınlara hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti anlatarak, şöyle konuştu:

  • "Ben bu işi yaptım ve bölgede kadına bakış açısını değiştirdim. Bu başarının belki benim şahsımda Doğu kadınının aynı zamanda Urfa kadınının başarısı olduğunu gördüm. Kadınlara ne kadar inanır ve cesaretlendirirseniz o derece başarılı işler yaptıklarını görüyorum. Ben kadınlara yürekten inanıyorum. Hem çok başarılı oluyorlar hem de birbirlerine rol model olma konusunda katkı sunuyorlar. Bana artısı şehirde bir ilki gerçekleştirip ilk defa erkek egemen bir sektöre iyi bir marka kazandırmış oldum. Şehre gelen bütün konukları ağırlama anlamında burası bir marka haline dönüştü. Bölgeye de şehre de ekonomik değer kazandırdık."

Yazmacı, işletmecisi olduğu tesislerde yaklaşık 500 kişiye istihdam sağladığını sözlerine ekledi.

#Cevahir Asuman Yazmacı
#Şanlıurfa
#İstihdam
7 years ago