|

Yeni haliyle kapıları 29 Ekim’de açılacak

Atakule, 29 Ekim itibarıyla yeniden hizmete açılacak. Atakule GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Arpacı, “Yıllık 8 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:58 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
 Atakule, yıkılarak yeniden yapıldı.
Atakule, yıkılarak yeniden yapıldı.

Temeli 1987’de dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından atılan Atakule, yıkılarak yeniden yapıldı. Günümüz koşullarına uygun olarak inşa edilen Atakule’de alışveriş merkezi bölümü 29 Ekim’de yeniden hizmete açılacak. Ankara’nın sembolü haline gelen kule kısmının ise Nisan 2019’da açılması hedefleniyor. Alışveriş merkezini 300 milyon lira yatırımla yeniden inşa ettiklerini belirten Atakule GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Arpacı, projede 50 bin metrekare toplam inşaat alanı, 20 bin metrekare de kiralanabilir alan olduğunu söyledi. Arpacı, “Yatırımı öz kaynaklarımızla yaptık. Mağazaların yüzde 90’ı kiralandı” dedi. Açılan davalar nedeniyle sürenin biraz uzadığını kaydeden Arpacı, tüm davaların lehlerine sonuçlandığını da vurguladı.


120 ünite var

Çankaya’daki Atakule Alışveriş Merkezi’nin 75 bin metrekarelik botanik parka komşu olduğunu belirten Arpacı, “Atakule Alışveriş Merkezi’nde mağaza, restoran, sinema salonları ve spor salonundan oluşan 120 ünite bulunuyor. Kiralanmış mağaza oranında yüzde 90’a ulaştığımız alışveriş merkezimizde, Kule’nin faaliyete geçmesini planladığımız Nisan 2019 itibariyle tam kapasite ile hizmet vermeyi ve kule kısmı dahil yıllık 8 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

  • 6 bin kişiye istihdam
  • Yatırımın Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olduğunu dile getiren Arpacı, bu projeyle 1500 kişiye doğrudan, 6 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlanacağını aktardı. Atakule’de dört alışveriş katına ek bir sinema ve eğlence katı planlandığını belirten Arpacı, seyir terası ve restoranların bulunduğu kule kısmının orijinaline sadık kalınarak restore edildiğini kaydetti.
#Atakule
#İstanbul
6 yıl önce