|

Yerli makineye 300 bin TL destek

Sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin liralık finansman desteği geldi. Finansman; ilk 6 ayı ödemesiz, 36 ay vadeli ve uygun maliyetli olacak.

Haber Merkezi
04:00 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 01:04 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Bakanlık bir hedefi daha hayata geçirdi.
Bakanlık bir hedefi daha hayata geçirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan bir hedefi daha hayata geçirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB tarafından sanayicilere 1 milyon liralık yerli makine teçhizat alımında 300 bin lira finansman desteği sağlanacağını bildirdi. Varank, "Böylece yerli makine üreticileri için 1,4 milyar liralık üretim ve pazar hacmi oluşturacağız" ifadesini kullandı.

BİN 345 İŞLETME

Bakan Varank, KOSGEB'in "Yerli Makine Teçhizat Destek Programı" ile bin 345 işletme belirlendiğine dikkati çekerek, "Bu finansman desteği imalat sanayisindeki işletmelerimizin yatırımlarını hızlandırmak ve üretim kapasitelerini artırmak için önemli bir enstrüman olacaktır" dedi.


ÜRETİCİYE İMKAN

Uygulamasına başlanan söz konusu program sayesinde yerli makine üreten sanayicilere de üretim ve pazar imkanı sunduklarını aktaran Varank, “Böylelikle yerli makine teçhizat kullanacak sanayicilerimizin ilk etapta toplamda 700 milyon liraya yaklaşan yatırımlarının finansmanı uygun maliyetle karşılanmış olacak” ifadelerini kullandı.

  • İlk 6 ayı ödemesiz
  • Söz konusu programa bu yıl haziran-ağustos aylarında 2 bin 252 işletme başvururken, bin 345 işletmeye onay çıktı. Bu işletmelere KOSGEB ile bankalar arasındaki görüşmeler çerçevesinde ilk 6 ayı ödemesiz, 36 ay vadeli uygun maliyetli kredi kullandırılacak.
#Yerli makine
#Bütçe
#Yatırım
6 yıl önce