|

Yerli oto Mart 2019'da yolda

Yerli otoda devlet destekli yeni bir model belirlendiğini belirten Bilim ve Tekonoloji Bakanı Faruk Özlü, üretim için özel sektörün konsorsiyum kuracağını söyledi. Özlü, “Taksi modeli düşünüyoruz. Daha sonra a,b,c segmenti ile büyüyeceğiz. Hedefimiz 2019 martına yetiştirmek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:58 - 5/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Faruk Özlü.
Faruk Özlü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobili üretmek için 3 ila 5 özel firma ile görüştüklerini belirterek, “Ortaklık sözleşmesi durumuna geldiğimizde kamuoyu bilecek. İmzaya çok yakınız” dedi. Bu konuda yeni bir iş modeli belirlediklerini anlatan Bakan Özlü, “Özel sektörün önde olduğu devletin desteklediği yeni bir model belirledik” diye konuştu.



TİCARİ TAKSİ MODELİ


Esas konunun Türkiye'nin kendi markasını ortaya koyması olduğunu anlatan Özlü, “Geçen yıl yaklaşık 1.5 milyon otomobil üretildi. Yüzde 70'inin ihracatı yapıldı. Yerli otomobil üretmektense yerli marka oluşturmak istiyoruz. Bunun için ticari taksi modeli düşünüyoruz. Daha sonra a,b,c segmenti ile büyümeyi hedefliyoruz. Hedefimiz 2019 martına yetiştirmek" şeklinde konuştu.


#Yerli Otomobil
#Faruk Özlü
#Özel Sektör
7 yıl önce
default-profile-img