|

Yerli otomobile talip il

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul,"Sakarya bu ay da otomotivdeki başarısı sonucunda yüzde 237’lik artışla ihracatını en çok artıran il oldu. 100 yıllık tecrübemiz ve çalışmalarımızla yerli otoya ev sahibi olmaya hazırız" dedi.

Yeni Şafak
14:14 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 14:18 - 2/06/2017 Cuma
AA
2017 yılının ilk 5 ayında Türkiye ihracat artışının yaklaşık dörtte birini tek başına Sakarya karşıladı.
2017 yılının ilk 5 ayında Türkiye ihracat artışının yaklaşık dörtte birini tek başına Sakarya karşıladı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, mayıs ayında ihracatını en çok artıran ilin Sakarya olduğunu belirterek, "Sakarya bu ay da otomotivdeki başarısı sonucunda yüzde 237’lik artışla ihracatını en çok artıran il oldu" ifadelerini kullandı.

SATSO'dan yapılan yazılı açıklamada, mayıs ayı ihracatının Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklandığı hatırlatılarak, ihracat rakamlarında Türkiye'nin ihracatının yüzde 15,8 artışla 12 milyar 472 milyon dolar olduğu, ihracatını en çok artıran ilin mayıs ayında da Sakarya olduğu belirtildi.

2017 yılının ilk 5 ayda ihracat artışının yaklaşık dörtte birini tek başına Sakarya'nın gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, Sakarya ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 237, geçen aya göre yüzde 18,5 artışla 142 milyon 106 bin 97 dolar ile ülke ihracatının ciddi bir bölümünü gerçekleştirdiği vurgulandı.

"Yerli otoya ev sahibi olmaya hazırız"

Kentin ihracattaki başarısından gururlandıklarını belirten Kösemusul, şöyle devam etti:

"Sakarya ihracat hedefleri doğrultusunda koşar adım ilerleyen güçlü ve hızlı bir bölge olarak dikkatleri yine üzerine çekti. Sakarya'mız Türkiye'nin lokomotif şehri olma yolunda hızla ilerliyor. İhracatımızı yükseltecek argümanlarımız her geçen gün artıyor. Otomotiv sektörü ihracatta sesimizi yükselten en önemli kalemiz. Sakarya, bu ay da otomotivdeki başarısı sonucunda yüzde 237’lik artışla ihracatını en çok artıran il oldu. Şehrimizin ihracat başarısında dikkat çeken bir nokta da 2017 yılının ilk 5 ayında Türkiye ihracat artışının yaklaşık dörtte birini tek başına Sakarya’mızın karşılamasıdır. Kısa bir sürede ihracatta 7. sıraya yükselişimiz de memnuniyet verici. Milli üretim ve otomotiv şehri Sakarya olarak bu sektördeki 100 yıllık tecrübemiz ve çalışmalarımızla yerli otoya ev sahibi olmaya hazırız."

#İhracat
#Mayıs ayı ihracat
#Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
#TİM
#Türkiye İhracatçılar Meclisi
#Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul
#Yerli otomobil
7 yıl önce